Europa

articolul anterior articolul urmator

Regatul Unit respinge noua „comunitate politică europeană” a lui Macron

1
20 May 2022 15:58:15
Autor: News.ro
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Ministrul britanic de Externe Liz Truss respinge, într-un intervu publicat vineri, o propunere a preşeidntelui francez Emmanuel Macron ca Londra să adere la o nouă ”comunitate politică europeană”, relatează AFP.

”Eu prefer să mă bazez pe structuri deja existente şi care funcţionează cu succes, fie G7, fie NATO”, declară Liz Truss cotidianului italian Il Corriere della Sera, care o întreba despre fezabilitatea unei astfel de ”arhitecturi europene”.
 
Preşedintele francez Emmanuel Macron declara, la 9 mai, la Berlin, că Regatul Unit şi-ar putea avea ”locul deplin” într-o nouă ”comunitate politică” europeană care, doreşte el, să primească ţări apropiate, dar care nu sunt membre ale Uniunii Europene (UE).
 
Această nouă entitate ”poate fiun mijloc de regăsire a unei stabilităţi şi o altă formă de cooperare cu ţări ca Regatul Unit”, care a ieşit din UE în 2020, aprecia şeful statului francez.
 
”Noi lucrăm foarte bine în G7 şi UE pentru a impune sancţiuni Rusiei. Lucrăm foarte bine cu ţările europene în vederea aprovizionării apărării Ucranei”, îi răspunde Liz Truss.
 
”Avem Joint Expeditionary Force (un acord de apărare) cu scandinavii (...) şi lucrăm cu aliaţi ca Italia la un acord în comerţ şi investiţii şi la un amplu acord bilateral”, subliniază ea.
 
”Credem că aceste acorduri flexibile pe care le avem funcţionează foarte bine. Suntem mulţumiţi de ele”, conchide ea.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

cloudvick
20.05.2022, 16:09:37

hahahaaa!!! cum rad britanicii de europeni!nu e deajuns ca ne-au terfelit in timpul referendumului pentru brexit acum ne mai si umilesc cu acest refuz. Dupa brexit trebuia rupta orice legatura economica, cel putin, cu regatul unit (unit inca-asteptam un nou referendum pentru independenta in scotia si unirea celor doua irlande)

-11 (11 voturi)
Modifică Setările