Europa

articolul anterior articolul urmator

Regina Elisabeta, aclamată la balconul Palatului Buckingham pentru cea mai lungă domnie a unui suveran britanic: 70 de ani

4
2 Jun 2022 15:30:12
Autor: News.ro
FOTO AFP
FOTO AFP

Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii a apărut , joi, la celebrul balcon de la Palatul Buckingham de la Londra, în prima zi a celebrărilor pentru 70 de ani de domnie, aclamată de zeci de mii de persoane, un eveniment fără precedent în istoria Regatului Unit.

GALERIE FOTO 
 
Suverana în vârstă de 96 de ani, îmbrăcată într-o ţinută albastru deschis şi cu baston, a fost însoţită de vărul ei, ducele de Kent, colonel al Scots Guards, unul dintre regimentele de elită din garda regală britanică, care a salutat participanţii la defilarea militară anuală "Trooping the Colour". 
 
Suverana a revenit pe balcon puţin mai târziu, pentru a urmări un survol aerian al Royal Air Force, de data aceasta însoţită de membrii ai familiei regale care au funcţii oficiale şi copiii lor. 
 
O formaţie specială de 15 avioane Typhoon au scris „70” pe cer pentru a marca Jubileul de Platină al reginei.
 
Monarhul a salutat mulţimea şi a zâmbit pe balconul Palatului Buckingham.
 
FOTO Getty Images
 
Salve de tun au fost trae din Hyde Park, în timp ce mulţimea a aclamat-o pe regină după intonarea imnului.  
 
Niciodată un suveran britanic nu a domnit atât de mult. Este puţin probabil ca un altul să atingă o astfel de longevitate: Charles, prinţul moştenitor are 73 de ani, fiul său în curând 40 de ani.
 
Dimensiunea istorică şi patriotică a acestui Jubileu de Platină se afirmă prin omagii, reviste comemorative, expoziţii, retrospective, emisii speciale, concerte şi concursuri de tot felul. Pentru acest weekend, străzile vor fi pavoazate cu mari portrete ale reginei, faţadele decorate, chiar şi în mediul rural englezesc, iar pieţele vând suveniruri tricolore şi vesela care poartă efigia suveranei.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

4 Comentarii

bou baltii 3
2.06.2022, 16:19:14

A AVUT O DOMNIE PLINA DE ,,REUSITE''. A PRELUAT UN IMPERIU, A AJUNS UN REGAT SI ALA E PE PUNCTUL DE A SE SPARGE IN VREO 5 STATULETE.

-2 (6 voturi)
Pitrea Piron
2.06.2022, 17:09:45

D'aia nu mai putem noi sa dormim, de fericire ca maiestatea sa are jubileu. Ce ne intereseaza ce fac englezii? Marea Britanie s-a imbogatit fara rusine jefuind pe altii, facand trafic de sclavi cu America sau de droguri in Asia in China.

0 (4 voturi)
Ba! ciudă
3.06.2022, 06:53:43

Regretu unit. ;DDD

-11 (11 voturi)
Russians, go home
2.06.2022, 19:53:21

La multi ani Majestate !

0 (2 voturi)
Modifică Setările