Europa

articolul anterior articolul urmator

Regina Elisabeta a II-a, despre prinţul Philip: A fost forţa mea şi a rămas în toţi aceşti ani. Presa l-a salutat „pe cel mai loial servitor al Marii Britanii“

2
10 Apr 2021 14:08:55
Autor: News.ro
FOTO EPA-EFE
FOTO EPA-EFE

Familia regală britanică a publicat pe Twitter un citat emoţionant al reginei despre ducele de Edinburg, extras din discursul pe care l-a rostit la sărbătorirea nunţii de aur în 1997.

 Ziarele britanice au relevat în ediţiile de sâmbătă longevitatea cuplului pe care ducele l-a format cu regina Elizabeth şi l-au salutat pe "servitorul cel mai loial al Marii Britanii".

"El a fost, pur şi simplu, forţa mea şi a rămas în toţi aceşti ani iar eu şi familia, şi atât de multe ţări îi suntem îndatoraţi mai mult decât ar pretinde sau vom şti vreodată",a  rostit în 1997 regina. 

Regina a vorbit în noiembrie 1997 în timpul unui prânz la Banqueting House din Londra, în care a subliniat "cincizeci de ani remarcabili". 

Publicaţiile din întreaga lume i-au oferit prinţului Philip pagini întregi, amintit ca soţul reginei dar şi pentru loialitatea, simţul datoriei şi comentariile sale politice uneori incorecte. 

Toate publicaţiile britanice au oferit spaţiu pe prima pagină în ediţiile de sâmbătă. 

"Adio, iubitul meu", a titrat Daily Mail pe prima pagină, anunţând "omagiul dureros" pentru regină la decesul soţului. Cotidianul se mândreşte cu 144 de pagini de "amintiri magice" ce marchează decesul ducelui de Edinburg la vârsta de 99 de ani. 

The Mirror a abordat aceeaşi atitudine şi a scris "La revedere, iubitul meu", alături de o fotografie a cuplului regal.

"Plângem cu toţii, doamnă", a scris The Sun, publicând pe prima pagină o fotografie a cuplului regal de la nunta lor în 1947. ''Ce viaţă extraordinară. Ce serviciu eroic şi exemplar a dat reginei sale şi ţării sale. Ce personaj, ce glumeţ'', a scris ziarul în primele rânduri ale articolului principal. 

Daily Telegraph a publicat: "O viaţă în slujba reginei şi ţării", subliniind că prinţul Philip a fost "cineva care, prin sprijinul său pentru Coroană, a avut o contribuţie de durată la instituţia monarhiei şi la naţiunea în sine". 

Cotidian de stânga şi totdeauna declarat anti-monarhist, Morning Star a publicat un editorial intitulat "Philip a personificat vanitatea absurdă a unui patriotism ersatz''.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

2 Comentarii

Index 4.2.2
10.04.2021, 19:10:42

Da ce fortza o fost nenea Philip pentru regina, mai ales cand el merea la fufe sau cand se iubea cu lucratoarele de la Drumuri, cu curbele....si venea foarte experimentat sa-i aplice soatei invatamintele !

+1 (1 vot)
Index 4.2.2
10.04.2021, 19:12:55

Barbatii sunt vanatori si le trebuie trofee , ceea ce e de inteles, doar ca majoritatea nu ne dam rotunzi ca suntem forte, familisti convinsi si religiosi nevoie mare, ca e pacat!In schimb unii mascarici ca acest Philip sau Donald Tramp, simt nevoie sa frizeze ridicolul cam toata ziulica....

+1 (1 vot)
Modifică Setările