Europa

articolul anterior articolul urmator

Restaurantele McDonalds devin „mini-ambasade“ pentru turiştii americani din Austria

8
17 May 2019 04:37:20
Autor: George-Andrei Cristescu
FOTO Washington Post
FOTO Washington Post

Cetăţenii americani care întâmpină dificultăţi sau îşi pierd paşaportul în Austria vor putea să solicite asistenţă apelând la cel mai apropiat restaurant McDonalds.

Insolitul parteneriat a fost oficializat de Isabelle Kuster, director general McDonalds Austria şi de Trevor Traina, ambasadoarea SUA, numită în 2018 de preşedintele Donald Trump.

194 de restaurante McDonalds din ţară vor acţiona ca puncte de contact pentru cetăţenii americani în dificultate care încearcă să obţină ajutor din partea ambasadei lor.

O linie telefonică va fi deschisă non-stop pentru orice cetăţean american care solicită ajutorul reprezentanţei SUA în Austria.

"Acest parteneriat nu reprezintă decât o modalitate suplimentară pentru americani, astfel încât aceştia să poată lua legătura mai uşor cu ambasada atunci când se află într-o situaţie de urgenţă", au explicat reprezentanţii americani pe pagina de Facebook a ambasadei. "Ambasada noastră dispune de personal suficient şi este pregătită să ajute cetăţenii americani la necaz".

Astfel, personalul faimosului lanţ de restaurante fast-food nu vor presta servicii consulare, aşa cum unele reacţii au dat de înţeles, ştirea provocând unele comentarii hilare: "Un BigMac şi un McVisa sau un McPassport, la pachet, vă rog!", au replicat comentatori pe reţelele sociale.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

8 Comentarii

Index 4.2
17.05.2019, 06:53:35

Guzganul Rozaliu dovedeste pe zi ce trece ca orice pr0st poate ajunge presedinte( cu ajutor de la camarazii rusii) si orice dama de consumatie de lux , ptima doamna! Deci daca el manca Mcdonald, trebuie sa faca si din gunoiul ala de mancare, de ciori, ambasador!

-1 (5 voturi)
IMGB
17.05.2019, 07:09:14

index 42.... Ba baiatule tu esti chiar mai prost decit Ciobanu' !

-1 (3 voturi)
Index 4.2
17.05.2019, 14:34:10

vrei sa imi iei "Mielu "sus?Adevarul doare , nu-i asa?

-1 (1 vot)
stefan Ioan
17.05.2019, 09:45:23

Au scăzut vânzările McDonalds în Austria...se caută soluții...

kalu kalu
17.05.2019, 10:10:00

uaaaaaaauuuuuuu, deci retardatii care halesc la mec nu sunt in stare nici macar sa dea un telefon la ambasada. Ca inteleg ca la asta se refera marele anunt sforaitor !!! Mare progres, dupa pishetoare moka, acum le ofera si servicii telefonice, uaaaaauuuuuu !!!

Vezi toate comentariile (8)