Europa

articolul anterior articolul urmator

Reuniune cu uşile închise a Parlamentului polonez pe tema atacurilor cibernetice „fără precedent“

0
16 Jun 2021 18:11:08
Autor: Viorica Marin
Parlamentul Poloniei
Parlamentul Poloniei

Parlamentul polonez s-a reunit miercuri cu uşile închise pentru un discurs al premierului Mateusz Morawiecki despre un val de atacuri cibernetice ''fără precedent'' a căror ţintă a fost recent Polonia, relatează AFP.

Reuniunea a fost organizată cu cea mai mare atenţie: serviciile de informaţii au verificat minuţios sala de dezbateri, căutând dispozitive de înregistrare, în timp ce deputaţii au fost obligaţi să-şi lase toate echipamentele electronice la intrare.
 
Marţi, purtătorul de cuvânt al guvernului, Piotr Müller, a declarat că Polonia este "ţinta unui atac cibernetic fără precedent", care vizează site-uri de informaţii ale instituţiilor, precum şi mail-uri.
 
Săptămâna trecută, ministrul responsabil cu programul naţional de imunizare, Michal Dworczyk, a fost victima unui atac cibernetic care a vizat contul său de mail privat.
 
Unele e-mail-uri au fost ulterior postate în aplicaţia de mesagerie Telegram.
 
Amploarea atacurilor "este mare şi nu se aplică doar ministrului Dworczyk, nu doar membrilor guvernului, nu doar partidului PiS (partidul conservator-naţionalist aflat la guvernare), ci şi unui grup mare de persoane", a spus Müller.
 
După atacul cibernetic, Michal Dworczyk a declarat joi că "sintaxa şi limbajul folosit în mesaje (publicate pe Telegram), precum şi metadatele fişierelor publicate indică faptul că aceste materiale ar fi putut fi pregătite şi prelucrate de către persoane vorbitoare de limbă rusă".
 
Conform mass-media, mesageria electronică privată a ministrului Dworczyk conţinea documente oficiale, inclusiv câteva secrete, ceea ce el neagă.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările