articolul anterior articolul urmator

Reuters: Visul transilvănean, antidotul lui Juncker pentru coşmarul Brexitului

13
14 Sep 2017 09:33:57
Autor: News.ro
Sibiu FOTO 123 RF
Sibiu FOTO 123 RF

13 Comentarii

Adrian Dinu
14.09.2017, 10:27:15

Tare, Cand UK, cu 100 de ani inaintea Romaniei, s-a trezit si vrea sa iasa din UE, in Romania e sarbatoare ca Juncker a pomenit Romania de 5 ori in discurs. Normal ca a pomenit Romania, doar noua ruta a migrantilor africani e prin Marea Neagra Romania. Trebuie s-o incurajeze in acest sens. Imi si imaginez Norvegia sau Elvetia care nu sunt in UE cum zambesc ironic la prostia noastra de a ne bucura de o ,,si mai mare uniune'' unde niste indivizi de la Bruxelles iti dicteaza ideologii. Euroscepticism? Cele 4 libertati libera circulatie a marfurilor, a persoanelor, a serviciilor, a capitalurilor erau superbe. Cu timpul, UE, prin liderii ei care se credeau creatori de lume, au decis ei sa denunte acorduri (vezi acordul Dublin) si sa pofteasca toti migrantii africani si musulmani in Europa, iar tarile membre obligate sa ii preia pe cote. Apoi au venit sa indese in gura statelor ideolgia lgbtq. Apoi s-au gandit ca trebuiesc sterse crucile de peste tot. Si la sfarsit se intreaba de unde atata euroscepticism? Om trai si om vedea, eu personal imi doresc in Romania politicienii din Polonia si Ungaria!

-4 (14 voturi)
Ludwig
14.09.2017, 12:54:48

Adrian Dinu Tu vezi cumva romania cu un nivel de trai asemanator elvetiei si norvegiei? Au avut ei comunism si coruptie ca la noi? Eu zic sa le pupam mana la cei de la UE ca daca nu erau ei, acum bombonel taia si spanzura, justitia era aservita politic, etc. Hai sa ne imaginam daca maine iesim din UE cum se vor intoarce 3 milioane de romani acasa si dintr-o data sa avem 3 milioane de someri. Numai cei ce nu judeca realist zic ca noua ne-ar fi mai bine fara UE. Vor zburda iar bomboneii, varanii, bivolarii, somaj, inflatie, saracie, etc. De cand suntem in UE s-au schimbat multe, modernizari de orase, sate cu fonduri nerambursabile, libera circulatie, etc. Turcia sta din anii '60 sa intre in UE si nu intra. Moldova si Ucraina nu vor intra in urmatorii 25 de ani asa cum s-a exprimat seful UE. Duceti-va in rep moldova sa vedeti cum arata ca parca e la noi in anii '80 pe timpul lui ceasca.

+7 (11 voturi)
Adrian Dinu
14.09.2017, 13:45:07

Ludwing, ai perfecta dreptate! Dar eu nu mai suport aroganta Bruxelles. Nu mai suport aroganta d-nei Merkel care denunta unilateral acordul Dublin privind migrantii, invadeaza europa de islam, obliga statele sa primeasca cote obligatorii dar cere respectarea tratatelor si a acordurilor! Nimeni nu e perfect, iar eu am toleranta zero la aceasta invazie. Priveste te rog ipocrizia lui Merkel care de fatada critica Rusia cu privire la anexarea Crimeei iar apoi merge sa-si prajeasca 2 oua la gazele rusesti. Ba mai mult insista pe North Stream 2. Apoi, am sentimentul unei presiuni uriase tot a Bruxellesului cu privire la unele drepturi absurde ale unor minoritati (vezi lgbt). Ca nu nu pomenesc de asaltul impotriva crestinismului si a stergerii crucilor de peste tot. Apoi daca noi am castigat de pe urma UE (fara indoiala) si occidentul a castigat de pe urma noastra. A spune ca raportul de castig este de 1-10. In timp ce am ramas fara industrie si paduri, Carefour -companie frantuzeasca avea record de profit in Romania si e plin de masini nemtesti. Eu personal imi doresc cooperare pe zone economice, de liber schimb, de circulatie a persoanelor. Iar Romania sa fie suverana si independenta!

0 (6 voturi)
Ivan Turbinca
14.09.2017, 14:19:57

Ludwig,e destul sa te duci in judetele moldovenesti din Romania,ca sa viezi ce viata au,nu-i nevoie sa treci Prutul.

+1 (5 voturi)
Lennon Yuri
14.09.2017, 15:33:30

Da sa vezi ce se bucura Putin cand citeste ce ai scris. Cum poti sa afirmi tampenia cacu rusii e mai bine!!!! Se pare ca doru de Siberia te framanta cam tare !!!!

+2 (4 voturi)