Europa

articolul anterior articolul urmator

Proprietarii de imobiliare din Londra îşi evacuează chiriaşii britanici pentru a face loc românilor şi bulgarilor: „Est-europenii plătesc chiria la timp!”

7
6 Jan 2014 14:12:51
Autor: Elena Dumitru
Fergus Wilson şi soţia sa deţin unul dintre cele mai mari complexe imobiliare de închiriat din Marea Britanie. FOTO via dailymail.co.uk
Fergus Wilson şi soţia sa deţin unul dintre cele mai mari complexe imobiliare de închiriat din Marea Britanie. FOTO via dailymail.co.uk

Fergus Wilson, un înstărit proprietar de imobiliare din Marea Britanie, a trimis deja înştiinţări de evacuare către 200 dintre chiriaşii săi britanici care se bazează pe ajutoare sociale pentru a-şi achita chiria. Wilson spune că mulţi proprietari imobiliari fac asta acum pentru a le face loc imigranţilor est-europeni, care „sunt mai serioşi, prezintă mai puţine riscuri şi care-şi plătesc chiria la timp”.

Fost profesor de matematică, Fergus Wilson a făcut un calcul simplu, iar rezultatele arată că este mai profitabil şi mai sigur pentru el să închirieze apartamente românilor şi bulgarilor. Wilson deţine aproximativ 1.000 de locuinţe pe care le dă în chirie şi, acum, a decis să evacueze 200 dintre ele pentru a face loc românilor şi bulgarilor care vin în Marea Britanie. Aşa fac toţi proprietarii de imobile rezidenţiale care pot fi închiriate, explică Wilson pentru cotidianul „The Guardian”.
 
Toţi cei pe care îi va evacua sunt britanici care depind de ajutoare de la stat pentru a-şi plăti chiria, spune el, iar aceşti chiriaşi prezintă un grad ridicat de risc. 
 
În plus, Wilson câştigă mai mult dând apartamente în chirie est-europenilor, în timp ce britanicilor care depind de ajutoare sociale trebuie să le dea mai ieftin, în funcţie de un plafon stabilit de stat, pe care îl acceptă fiecare proprietar care lucrează cu această categorie de persoane. 
 
„Diferenţa este atât de mare încât am luat decizia să mă retrag din activitatea de a primi chiriaşi care primesc ajutoare sociale. Din ceea ce înţeleg, aproape toţi proprietarii au făcut la fel”, continuă Wilson. 
 
Aşa a ajuns Wilson să prefere imigranţii est-europeni prezintă mai multă încredere şi, în general, îşi plătesc la timp chiria. 
 
 
 
CITEŞTE MAI MULT
 
Nouă ţări UE ridică restricţiile pentru muncitorii români, de la 1 ianuarie 2014

Restricţiile pe piaţa muncii pentru români şi bulgari sunt ridicate în toate ţările UE, de la 1 ianuarie 2014, pe fondul temerilor că va exista un val de imigranţi din România şi Bulgaria care vor „abuza” de beneficiile sistemelor sociale din ţări precum Marea Britanie sau Germania.

FOTO Cod roşu de români în presa britanică: ziarele încep anul cu noi atacuri la adresa imigranţilor

Pentru prima dată, România ţine prima pagină a principalelor publicaţii britanice în prima zi a anului. Ediţiile on-line ale tabloidelor, dar şi ale ziarelor quality au avut, miercuri dimineaţă, pe primele pagini articole în care avertizează „Atenţie, vin românii!”.

Marea Britanie, în aşteptarea „invaziei” care nu a avut loc

Victor, un român în vârstă de 30 de ani, a sosit miercuri, în Marea Britanie, cu o cursă aeriană care a pornit din Târgu-Mureş cu destinaţia Aeropotul Luton. El urmează să se angajeze la o spălătorie auto din Londra, fiind doar unul dintre românii care se duc să muncească în Regatul Unit, deci va plăti taxe şi impozite. Economia va avea de profitat, este de părere Herbert Brücker, specialist la Institutul pentru Piaţa Muncii din Germania.

Ridicare restricţiilor de muncă în Marea Britanie iscă reacţii aprinse: „De ce vor România şi Bulgaria să luăm noi romii lor?”

„The Daily Sunday Express”, un tabloid britanic, scrie că guvernele din România şi Bulgaria acuză pe nedrept Marea Britanie de tratament discrimnatoriu în ceea ce priveşte liberalizarea pieţei muncii începând cu 1 ianuarie 2014, deşi ele nu au grijă de această minoritate în propria ţară. Autorul articolului sugerează că cele două guverne ar vrea, de fapt, să scape de romi.

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

7 Comentarii

Chirita
6.01.2014, 15:01:18

Acesta este efectul de bumerang. Ce semanam, aia culegem.

+4 (4 voturi)
Vlad Tepes
6.01.2014, 17:18:47

Englezoiule nu-ti evacua conationalii ca ramai cu locuintele goale!

-2 (2 voturi)
Alex Alex
6.01.2014, 15:11:15

Perfect de acord cu afirmatia ca romanii sunt vazuti drept chiriasi buni in UK. Pe mine ma cauta si acum proprietarii din Londra unde am stat 8 ani de zile in chirie si se roaga de mine sa ma intorc. Dupa ce am plecat au avut 2 seturi de chiriasi (britanici si spanioli) cu care au avut doar probleme- iar spaniolii au plecat dupa 3 saptamani fara sa plateasca utilitati etc.

+8 (8 voturi)
Marius Ciprian
6.01.2014, 15:39:49

Dovada faptului ca britanicii profita cel mai mult de pe urma ajutoarelor sociale,o parte importanta a lor nu muncesc,refuza sa practice munca de jos,nu sunt nici in stare sa practice meserii care necesita calificare sau studii superioare.Daca ar munci serios,cat muncesc majoritatea romanilor,ar avea suficienti bani sa plateasca chiria si sa se intretina fara ajutoarele statului.Romanii nu isi permit sa stea pe ajutor social,isi platesc chiria si taxele la timp,ei vor,marea lor majoritate,sa munceasca cu acte in regula,sa trimita bani acasa,sa isi ajute rudele,astfel avand contributie la bugetul britanic prin taxe si impozite.Nu este mai rentabil si pentru britanici sa aibe majoritatea imigrantilor romani si bulgari angajati cu acte decat la negru?Iar daca vorbim de ajutoare...dupa ce un roman a contribuit cativa ani la bugetul social al Angliei,are tot dreptul sa beneficieze de ajutoare sociale precum somajul.Trebuie sa fim romani adevarati,sa nu inghtim aceste denigrari,sa credem aceste minciuni!Oare Cameron de ce nu are curaj sa aplice masuri impotriva britanicilor sau a celor veniti din Orientul Mijlociu,care isi tin nevestele acasa pe motiv religios,care stau ani de zile pe ajutor social,nu muncesc,refuza munca de jos,nu au calificari?Probabil ii e teama sa ca isi pierde electoratul,pentru ca el este un neica nimeni,care nu a luat masuri concrete economice si trebuie cumva sa isi atraga electorat sau si mai rau...de o reactie violenta a islamistilor,care nu se vor da in spate sa recurga la terorism.

+11 (11 voturi)
Sorin5780
6.01.2014, 19:27:36

Cine să-i mai înțeleagă și pe ăștia: ba îi invadăm, ba ne așteaptă.

+6 (6 voturi)

Vezi toate comentariile (7)

Modifică Setările