Europa

articolul anterior articolul urmator

Români curajoşi: o femeie din Snagov acceptă meseria care le-ar îngheţa sângele în vene britanicilor

5
23 Jan 2014 19:33:31
Autor: Diana Rusu
Foto Daily Mail
Foto Daily Mail

Un tabloid britanic publică povestea unei românce venite în Marea Britanie cu dorinţa de a găsi un loc de muncă pe care foarte puţini britanici îl vor, eliminând astfel temerile cu privire la „valul masiv de români care vor să fure locurile de muncă ale insularilor“.

După ce restricţiile de pe piaţa muncii au fost ridicate pe 1 ianuarie, Dumitriţa Tudorache, în vârstă de 27 de ani, şi-a lăsat familia din România pentru a-şi împlini visul în Marea Britanie, scrie Daily Mail.

Ea lucrează acum la Circul Groazei din Londra, unde o zi obişnuită de muncă implică mult curaj. În fiecare zi, către Dumitriţa sunt aruncate cuţite în flăcări, care se infig în perete la câţiva milimetri de faţa şi de corpul ei.

Dar femeia, originară din Snagov, este departe de a fi îngrozită, considerând că aceasta este slujba ideală pentru ea. Jurnaliştii britanici consideră că apetitul Dumitriţei pentru senzaţional s-a născut din faptul că tânăra provine din „ţara lui Dracula“.

„Am iubit circul dintotdeauna. Când era copil visam ca într-o zi să mă alătur unei trupe de circari“, a declarat românca pentru tabloidul londonez.

„Am citit despre Circul Groazei pe internet şi am ştiut că e perfect. Îmbină toate pasiunile mele: groaza, călătoriile şi, desigur, circul. Dar nu mi-am putut imagina că voi ajunge să lucrez cu ei!“, a mai spus Dumitriţa, încântată de noul ei loc de muncă.

Dumitriţa a urmărit toate spectacolele circului pe internet şi a fost încântată să descopere un anunţ care informa despre un loc vacant în cadrul companiei. După interviu, ea a fost acceptată ca asistentă într-un număr care implică aruncarea cutiţelor.

La două zile după ce a ajuns în Marea Britanie, pe 8 ianuarie, Dumitriţa a debutat în faţa unui public numeros, în oraşul Brighton.

„Eram atât de bucuroasă în prima mea zi, încât nu m-am gândit deloc la pericole“, a mai spus femeia.

Mama Dumitriţei este însă destul de îngrijorată pentru siguranţa fiicei sale, nefiind de acord cu alegerea pe care a făcut-o. Ceilalţi fraţi ai săi au slujbe „normale“: unul este şofer şi altul, avocat. Dar românca insistă că nu există niciun motiv de îngrijorare, pentru că are încredere în echipa ei şi în experienţa colegilor de scenă.

 

O româncă are o slujbă care-i îngrozeşte pe mulţi britanici 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

5 Comentarii

Olteanul.com
23.01.2014, 20:25:51

Dumitriţa Tudorache, vino, mai bine inapoi in tara. Esti prea frumoasa ca sa ramai la rasistii aia! :)

+1 (3 voturi)
Malone!
23.01.2014, 21:59:46

''În fiecare zi, către Dumitriţa sunt aruncate cuţite în flăcări, care se infig în perete la câţiva milimetri de faţa şi de corpul ei.'' Eu văd cel puţin 10 cm. Adică 100 de mm sunt câţiva milimetri? Recomand Dianei Rusu publicaţiile de scandal,să ne lase!

-1 (1 vot)
Dan P. Ulea
24.01.2014, 01:40:04

Aprecierea Dianei este corecta. Eroarea se datoreaza rasistilor de la TIG Media si HotSpot Media care au trucat poza

+1 (1 vot)
Malone!
24.01.2014, 06:26:00

Drept să-ţi spun,şi eu mă gândeam că fata din poză nu e româncă.

Utilizator Adevărul
24.01.2014, 08:59:23

Comentariu considerat abuziv.

Modifică Setările