Europa

articolul anterior articolul urmator

Românii devin iar miză electorală pentru spanioli

0
25 Feb 2010 16:54:54
Autor: adevarul
Esperanza Aguirre, preşedintele guvernului local din Madrid
Esperanza Aguirre, preşedintele guvernului local din Madrid

Într-o reuniune cu reprezentanţii imigranţilor din Coslada, în principal români şi latino-americani, candidatul la primărie Raúl López a declarat că doreşte o întărire a relaţiilor cu ei în viitoarea sa candidatură. Intenţia sa este de a înfrăţi Coslada cu oraşe din România şi America de Sud.

Prezentă la discuţii, Esperanza Aguirre, preşedintele guvernului local din Madrid, a subliniat efortul şi curajul de care au dat dovadă străinii când au luat hotărârea de a emigra, pentru a-şi făuri o viaţă mai bună într-o altă ţară şi a criticat politica Guvernului Zapatero, mai ales în ceea ce priveşte politica şomajului, care a afectat cel mai mult populaţia de imigranţi din Spania.

La rândul său, preşedintele Partidului Popular din Coslada, Raúl López, care va candida la funcţia de primar al localităţii, le-a mulţumit românilor şi cetăţenilor originari din America de Sud. El a ţinut să le mulţumescă în special românilor, pe care i-a numit "noii madrileni", pentru faptul că au ales capitala iberică, în drumul lor spre o viaţă mai bună.

Lopez a mai subliniat că, dacă, va fi ales ca primar al Cosladei, va întări legăturile cu comunităţile de imigranţi şi va stabili acorduri de înfrăţire ale Cosladei cu diverse localităţi din România şi America Latină.

Vezi aici care a fost reacţia românilor din sală la promisiunile spaniolilor.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările