Europa

articolul anterior articolul urmator

Românii care au ocupat ilegal casa unor britanici: “Plecăm dacă ne dau 2.000 de lire”

0
14 Jan 2010 11:36:43
Autor: adevarul
“Dacă îşi vrea locuinţa înapoi, să ne plătească banii” Foto: Daily Mail
“Dacă îşi vrea locuinţa înapoi, să ne plătească banii” Foto: Daily Mail

Un grup de ţigani români a ocupat o casă din suburbia londoneză Tottenham, în valoare de 285.000 de lire sterline, proprietate a unei familii britanice. Locuinţa era nelocuită pentru că soţii Mosedale au decis să se mute cu chirie în altă casă, pentru a efectua lucrări de renovare la proprietarea din Tottenham.

Pe 3 ianuarie, întorşi din Essex unde au petrecut sărbătorile de iarnă, soţii Mosedale împreună cu cei trei copii au avut surpriza neplăcută de a constata că mai mulţi ţigani români se instalaseră în locuinţa lor. Ba mai mult, aceştia au mobilat casa şi au schimbat încuietorile.

Citiţi şi:

"Along the Enchanted Way", o cronică despre viaţa rromilor din nordul României

Autorităţile locale au emis un ordin de evacuare, prin care, până ieri, miercuri ora 14.15, ţiganii trebuiau să elibereze locuinţa familiei Mosedale. Însă, românii au refuzat să plece. Ei au declarat că au plătit pentru a locui în casa respectivă.

Poveste de Crăciun, sfârşită cu o evacuare

"Nu înţeleg problema. Am plătit pentru această casă", a declarat Luminiţa, care stă împreună cu verişoara ei şi cei şapte copii ai lor în casa britanicilor, citează cotidianul "Daily Mail". Ba mai mult, românca a prezentat şi un contract de închiriere, în baza căruia s-a efectuat mutarea. Cu toate acestea, Luminiţa nu a putut furniza poliţiştilor numărul de contact al persoanei de la care a închiriat locuinţa.

Când Julian Mosedale s-a prezentat, miercuri, cu ordinul de evacuare, ţiganii au refuzat să plece dacă nu primesc 2.000 de lire sterline, despăgubire pentru banii plătiţi unui necunoscut pe care l-au luat drept proprietarul casei.

După lungi discuţii, grupul de ţigani s-a conformat şi a plecat din casa familiei britanice. Luminiţa Miclescu, ţinându-şi în braţe copilul de numai cinci luni, a declarat revoltată: "Am venit în Anglia pentru ajutor. Aşa ne ajută Anglia pe noi!"

Luminiţa, verişoara ei, Mihaela Văduva, şi cei şapte copii ai lor s-au mutat înainte de Crăciun în clădirea cu numărul 76, de pe strada Margaret. Ajutate de un traducător, femeile au povestit cum au ajuns să locuiască în casa în valoare de 285.000 de lire.

Află cum i-a înşelat individul care s-a dat drept proprietarul casei pe ţiganii români

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările