Europa

articolul anterior articolul urmator

Război în Ucraina. Rusia pregăteşte o ofensivă în nordul Hersonului şi intensifică eforturile de capturare a Severodoneţk

0
22 May 2022 08:50:37
Autor: Viorica Marin

Trupele ruse se pregătesc probabil pentru o ofensivă pentru a captura restul regiunii de nord a Hersonului şi a avansa spre Zaporojie, în ciuda faptului că sâmbătă nu a existat nicio avans confirmat de-a lungul axei de sud, susţine Institutul pentru Studiul Războiului.

Forţele ruseşti şi-au intensificat sâmbătă eforturile pentru a încercui şi captura Severodoneţk şi probabil vor continua să facă acest lucru în zilele următoare, în timp ce eforturile pe alte axe de avansare, inclusiv Izium, rămân în mare parte blocate, spune Institutul pentru Studiul Războiului în ultima evaluare a situaţiei.
 
Ruşii îşi reînnoiesc gruparea în Visokopolie şi Arhanghelsk în nordul regiunii Herson, aşteptându-se la creşterea activităţii de luptă în zona de graniţă dintre regiunile Herson şi Nikolaev.
 
În acelaşi timp, există o concentraţie mare de trupe ruseşti în Izium, la sud de Gulai-Pole, ceea ce indică faptul că acestea se pregătesc potenţial să continue ofensiva pe Gulai-Pole, notează analiştii.
 
Trupele ruseşti din regiunea Lugansk vor acţiona probabil pentru a profita de recentele progrese realizate în arcul Rubijne-Severodoneţk-Lugansk-Popasna pentru a încercui şi asedia Severodonetsk - ultimul punct forte ucrainean din regiunea Lugansk.
 
Bloggeri militari ruşi emit ipoteze privind succesul tacticilor ruseşti în zonă şi au numit-o Bătălia de la Severodoneţk - subliniind că aceasta este linia preliminară de efort în teatrul de război din Donbas.
 
Armata rusă nu abandonează încercările de a captura regiunile Doneţk şi Lugansk şi continuă ostilităţile active în Est. Ruşii atacă cu artilerie şi mortiere de-a lungul întregii linii de confruntare, informează serviciul de presă al Statului Major al Forţelor Armate ale Ucrainei.
 
Potrivit armatei ucrainene, în direcţia Doneţk, invadatorii încearcă să spargă apărarea trupelor ucrainene şi să ajungă la graniţele administrative ale regiunii Lugansk. Ruşii nu încetează să bombardeze infrastructura civilă. În special, Vrubovka şi Bakmut au suferit din cauza lor.
 
În direcţia Severodoneţk, inamicul bombardează poziţiile forţelor de apărare folosind mortiere şi artilerie . A încercat operaţiuni ofensive şi de asalt în zonele aşezărilor Oskolonovka, Purdovka, Şcedrişcevo şi Smolianinovo, dar a suferit pierderi şi s-a retras. Luptele continuă în zona Bahmut.
 
În regiunea Belgorod, ruşii au desfăşurat lansatoare ale sistemului operaţional-tactic de rachete Iskander-M.

Spaţiul informaţional din Mariupol va deveni probabil din ce în ce mai restrâns în săptămânile următoare, pe măsură ce forţele ruseşti îşi vor muta atenţia de la finalizarea capturării uzinei siderurgice Azovstal la consolidarea controlului oraşului.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările