Europa

articolul anterior articolul urmator

Rusia susţine că a distrus două lansatoare de rachete HIMARS folosite de apărătorii ucraineni. Kievul denunţă un „fake”

29
6 Jul 2022 18:22:05
Autor: Ion Gaidau
Lansatoare de rachete HIMARS pe un câmp de luptă din Ucraina FOTO Twitter @oleksiireznikov
Lansatoare de rachete HIMARS pe un câmp de luptă din Ucraina FOTO Twitter @oleksiireznikov

Ministerul rus al Apărării susţine că forţele sale care luptă împotriva Ucrainei au distrus două lansatoare americane de rachete HIMARS şi depozitele lor de muniţii. Statul Major al Armatei Ucrainei neagă această informaţie, care nu poate fi verificată în mod independent.

Potrivit Ministerului rus al Apărării, două dintre cele patru sisteme avansate de rachete HIMARS livrate de Statele Unite Ucrainei pentru a se apăra de agresor au fost distruse în cadrul unei ofensive în regiunea Doneţk. În afară de lansatoare, ar fi fost vizate şi două depozite de muniţii folosite pentru sistemele HIMARS.
 
Foarte mobile şi cu o rază de acţiune de 80 de kilometri, sistemele HIMARS reprezintă o armă de temut pentru Rusia. Costul unui astfel de lansator poate ajunge la circa cinci milioane de dolari.
 
Spusele Ministerului rus al Apărării nu pot fi verificate în mod independent, notează agenţiile internaţionale de presă.
 
De cealaltă parte, Statul Major al Armatei Ucrainene a negat informaţia şi a denunţat un produs al propagandei ruse. „Este un fake (fals, n. red.). Sistemele HIMARS trimise de partenerii americani lovesc în continuarea puncte importante ale duşmanului”, se arată într-un mesaj publicat pe Facebook de Statul Major al Armatei Ucrainene.

Pe 23 iunie, Rusia a susţinut că a capturat două tunuri franceze de tip Caesar, dar şi această „informaţie” a fost negată şi nici nu a putut fi confirmată.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

29 Comentarii

CRISTIAN MIHAI VIRVOREA
6.07.2022, 18:26:41

Ha, ha, ha, iar un fake news. La fel s-au incurcat rusii si despre un obuzier german...prima data au zis ca l-au distrus cu un aruncator de grenade german capturat, apoi ca l-au distrus cu o drona, ca apoi sa afirme ca au fost vandute obuziere cu 120.000 de euro....

+2 (8 voturi)
Col. Tiraspolezu Pafnuti
6.07.2022, 18:53:01

La mujici tine orice!

0 (8 voturi)
Panait Marcelică
6.07.2022, 19:15:08

Uneori spun că au cucerit aceeași localitate de vreo 3-4 ori, la distanță chiar de o lună, alteori inventează nume, zic că au cucerit o localitate numită X, dar localitatea aia nu există. Niște ruși zdraveni la cap, fugiți din Rusia, foști jurnaliști la niște ziare independente, au făcut un documentar despre minciunile ce le propagă sistemul putinist.

+3 (7 voturi)
Road
6.07.2022, 18:27:05

Ha ha ha !

-11 (19 voturi)
Col. Tiraspolezu Pafnuti
6.07.2022, 18:48:53

Subscriu, rusii sunt penibili!

0 (6 voturi)

Vezi toate comentariile (29)

Modifică Setările