Europa

articolul anterior articolul urmator

Salve de tun trase în onoarea prinţului Philip. Papa Francisc: Un bărbat devotat familiei şi mariajului său FOTO VIDEO

2
10 Apr 2021 17:14:23
Autor: News.ro
Au tras cu tunurile in onoarea Prinţului Philip. FOTO: Gettyimages
Au tras cu tunurile in onoarea Prinţului Philip. FOTO: Gettyimages

Salve de tun au fost trase sâmbătă după-amiază pe întreg teritoriul Marii Britanii în onoarea prinţului Philip, soţul reginei Elizabeth a II-a, a doua zi după decesul său la vârsta de 99 de ani.

Din Turnul Londrei până pe malul Tamisei, castelele din Edinburg sau din Belfast, până în enclava britanică Gibraltar, pe navele Royal Navy, unde prinţul Philip a servit în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, zgomotul tunurilor s-a auzit de la ora 12.00, 41 de salve, cu o cadenţă de una pe minut timp de 40 de minute.

VEZI GALERIA

Papa Francisc i-a adus un omagiu, sâmbătă, prinţului Philip, salutând memoria unui om „devotat căsătoriei şi familiei sale”, într-un mesaj de condoleanţe transmis reginei Elizabeth a II-a şi familiei regale, informează AFP. 

Papa a făcut elogiul soţului reginei, decedat vineri, subliniind „devotamentul pentru căsătorie şi familie, recomarcabila contribuţie în serviciul public şi angajamentul pentru educaţie şi progresul generaţiilor viitoare”. 

El a invocat „binecuvântarea Domnului pentru pace şi consolidare” pentru regină şi pentru „toţi cei care plâng pierderea” prinţului Philip.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

2 Comentarii

Index 4.2.2
10.04.2021, 18:43:45

Ce jalnici si meschini sunt Religia si Monarhia:"Papa Francisc: Un bărbat devotat familiei şi mariajului său"!!!Pai daca si Philip era devotat familiei si mariajului, ne-am dat Dreqului.....cand el merea la fufe regulat ....

-1 (3 voturi)
Utilizator Adevărul
11.04.2021, 00:36:31

Comentariu considerat abuziv.

Modifică Setările