Europa

articolul anterior articolul urmator

Sătui de glume, locuitorii din satul austriac Fucking au decis schimbarea numelui localităţii. Cum se vor numi fuckingerii

18
27 Nov 2020 04:53:26
Autor: George-Andrei Cristescu
Turişti la intrarea în satul austriac Fucking, FOTO Mladen Antonov/AFP/Getty Images
Turişti la intrarea în satul austriac Fucking, FOTO Mladen Antonov/AFP/Getty Images

Locuitorii satului austriac Fucking se vor trezi în prima zi a anului 2021 într-o localitate cu un nou nume: Fugging. Aceştia au decis schimbarea numelui după ce glumele pe seama satului, mai ales pe reţelele de socializare, i-au adus la capătul răbdării.

Conform unui proces verbal al şedinţei consiliului local, satul cu aproximativ 100 de locuitori, aflat la 350 de kilometri de Viena, îşi va schimba numele de la 1 ianuarie 2021 din Fucking în Fugging, scrie The Guardian.
 
Decizia vine după ce, în ultimii ani, tot mai mulţi turişti străini au venit în sat doar pentru a face o fotografie cu indicatorul de la intrarea în localitate, lucru care a început să-i scoată din sărite pe austrieci. Unii dintre turişti, conform autorităţilor locale, chiar au furat indicatoarele cu numele localităţii de câteva ori.
 
După ce decizia schimbării numelui a fost supusă votului comunităţii de mai multe ori în ultimii ani, se pare că locuitorii au decis în final că s-au săturat de glumele pe seama lor.
 
„Pot confirma că satul va fi renumit”, a declarat Andrea Holzner, primarul muncipalităţii Tarsdorf de care aparţiune satul Fucking. „Chiar nu vreau să mai zic ceva în plus - am avut destulă nebunie din partea presei în trecut din cauza asta”, a adăugat acesta.
 
Conform presei austriece, sătenii - cunoscuţi drept fuckingeri - „s-au săturat de turişti şi de glumele lor proaste”. Localnicii s-au trezit pentru prima dată în atenţia presei după ce satul lor a fost utilizat de romancierul austriac Kurt Palm drept locul de desfăşurare al acţiunii dintr-una din cărţile sale. Cartea a fost ecranizată ulterior, filmul numindu-se Bad Fucking.
 
Primele atestări istorice ale satului datează din 1070, dar mitologia locală sugerează că un nobil bavarez din secolul al VI-lea, numit Focko, ar fi cel care a pus bazele localităţii. 
 

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

18 Comentarii

aşa şi aşa
27.11.2020, 05:44:16

Ar trebui ca şi "băicoienii" noştrii să facă la fel... Ei chiar nu s-au săturat de glumele pe seama lor... Aş putea să le fac şi o recomandare, după modelul austriac (doar o literă), şi să schimbe numele localităţii, din "Băicoi", în "Măicoi"...

+13 (13 voturi)
Costica vasile
27.11.2020, 08:36:37

Bai...tovarase ! Ha ha !

+3 (3 voturi)
Ionel Marcu
27.11.2020, 09:31:22

Asta se întâmplă fiindcă limba oficială în SUA este engleza. Dacă era româna nu era nicio problema la Fucking, în schimb locuitorii acelui port croat ar fi cerut schimbarea numelui orașului din P la în Pola.

+2 (6 voturi)
Serban Mihaila
27.11.2020, 08:33:02

Eu stiu o anumita paine finlandeza si o localitate in Croatia .... Doar ca, din fericire pentru cele doua popoare, numele acestora nu se traduce rusinos in limba lui Shakespeare ci in romana . -::)))

+1 (1 vot)
The Fog
27.11.2020, 09:23:11

Saraca localitate, grav afectata de globalizare...

-1 (3 voturi)

Vezi toate comentariile (18)

Modifică Setările