Europa

articolul anterior articolul urmator

Scandal diplomatic între Ucraina şi Bulgaria după ce preşedintele bulgar a afirmat că „peninsula Crimeea este rusească”

57
19 Nov 2021 20:54:55
Autor: Maria Dinu
Rumen Radev FOTO Arhivă
Rumen Radev FOTO Arhivă

Şeful diplomaţiei ucrainene l-a convocat pe ambasadorul Bulgariei pentru explicaţii, după ce preşedintele Bulgariei, Rumen Radev, a declarat într-o dezbatere electorală că peninsula Crimeea aparţine Rusiei, după anexarea din 2014, potrivit Reuters.

Preşedintele Bulgariei, Rumen Radev, a avut o confruntare electorală cu contracandidatul său, Anastas Gherdjikov, pe teme importante de politică internă şi externă. 

Radev a declarat că sancţiunile occidentale împotriva Moscovei nu dau rezultatele scontate şi că Uniunea Europeană ar trebui să restabilească dialogul cu Rusia, indiferent cât de tensionate sunt relaţiile.

„Este foarte important să fim pragmatici în politica externă. Sancţiunile impuse ca urmare a anexării Crimeii nu au avut rezultate. Crimeea este, în prezent, rusească”, a declarat Rumen Radev, potrivit Reuters. 

Ministerul ucrainean a transmis că se aşteaptă ca Radev să-şi retragă declaraţiile, care contravin „poziţiei oficiale a Sofiei, de susţinere a suveranităţii şi integrităţii teritoriale a statului nostru în interiorul graniţelor sale recunoscute internaţional”, mai arată sursa citată. 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

57 Comentarii

Ludwig
19.11.2021, 21:11:46

Asta dupa fata zici e tot Todor Jivkov, dar fara ochelari si mai tanar...

+19 (25 voturi)
Baia
19.11.2021, 21:19:07

"Ministerul ucrainean a transmis că se aşteaptă ca Radev să-şi retragă declaraţiile, care contravin „poziţiei oficiale a Sofiei, de susţinere a suveranităţii şi integrităţii teritoriale a statului nostru" Ce contravinere ? Nu e nicio contravnere , pentru ca SI Ucraina e tot Ruseasca exact ca si Crimeea . Deci teritoriul este integru in totalitate .

-20 (28 voturi)
Amdo Odma
19.11.2021, 21:47:48

Bulgarii au koaye. Nu ca rromanii.

-19 (31 voturi)
Vasile Naftuli
19.11.2021, 21:54:50

Crimeea este rusească, are peste 90% ruși, precum R.Moldova este românească; USA a făcut un stat, Kosovo, care are mai puțin de 85% albanezi musulmani.

-19 (23 voturi)
a4
19.11.2021, 22:01:30

greu de inteles pentru ukrainieni ca dupa citiva ani rusia si a luat inapoi teritoriul.............pakat de morti pe amebele parti si de industria distrusa acolo da asta este .mai prost e ca Ukraina ca si conducere e "proasta2 de da in gropi crezind ca va fii tinuta in brate de amerloci :) rusii ii vor papa cu fulgi cu tot :) ...si ashtept momentul in care ukraina o sa fie (daca nu sede pe partea ei dorsala) de catre rusi again ...........ca sa se invete minte cu "minoritatiile nu ie de joaka"............d a cine stie idiotii astia de la conducerea ukraieni vor intelege si vor schimba legile cu care sistematic plesnesc minoritatiile locale si atunci pai sa crezi si sa nu vezi se va instala pacea...........da pina atunci ucrainieni latra si ei la urs :) dejaba:)

-18 (24 voturi)

Vezi toate comentariile (57)

Modifică Setările