Europa

articolul anterior articolul urmator

Scandal la Eurovision - Ministrul ucrainean al Culturii a criticat juriul din ţara sa că nu a acordat puncte reprezentanţilor Poloniei şi Lituaniei

4
16 May 2022 11:18:20
Autor: News.ro
FOTO Arhivă / Profimedia
FOTO Arhivă / Profimedia

Ministrul ucrainean al Culturii, Oleksandr Tkachenko, a declarat pe Twitter că este „o adevărată ruşine” ca juriul din ţara sa să acorde 0 puncte Poloniei şi Lituaniei la Eurovision, ediţie câştigată de Ucraina prin Kalush Orchestra cu melodia rap „Stefania".

„Drag popor din Polonia şi Lituania, să dăm ţărilor voastre 0 puncte de la juriul din Ucraina la Eurovision este o adeăvrată ruşine. Aţi obţinut 12 puncte de la ucraineni. Vă suntem etern recunoscători vouă, victoria noastră este comună: la Eurovision, învingem împreună duşmanul". 

„Acest lucru nu reflectă în niciun caz atitudinea voastră faţă de voi, cei mai apropiaţi prieteni în Europa", a spus sâmbătă ministrul culturii Oleksandr Tkachenko. 
 
Şi la Chişinău au fost nemulţumiri în privinţa juriului naţional care nu a acordat niciun punct României. Directorul Teleradio-Moldova, Vlad Ţurcanu, a acuzat juriul de la Chişinău că, spre deosebire de publicul moldovean care a acordat cele mai multe voturi artiştilor din România şi Ucraina, a ales să ofere cele mai multe puncte Ucrainei şi Marii Britanii, ignorând prestaţia României.
 
„Atitudinea juriului moldovean faţă de prestaţia artiştilor români pe scena concursului Eurovision nu este totuna cu atitudinea Republicii Moldova faţă de România", făcând referire la faptul că publicul din Moldova a votat preponderent artiştii din România şi Ucraina, iar juriul nu a acordat niciun punct României.
 
Melodia „Stefania” a primit din partea publicului 439 de puncte, un total de 631 de puncte. Republica Moldova, cu 253 de puncte, a încheiat concursul pe locul 7. Reprezentantul României s-a clasat pe locul 18 cu 64 de puncte.
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

4 Comentarii

Coco
16.05.2022, 12:03:46

Romania a dat puncte Ucrainei dar Moldovei ii daduse 12, la fel si Moldova Romaniei. Prin anularea punctajelor celor 6 tari si inlocuirea cu alte punctaje, atribuirea punctelor de catre EBU a semanat mai degraba cu o incercare de a face discordie intre cele 6. O treaba marunta care ne arata insa cat de incurcate sunt caile Domnului.

+2 (2 voturi)
www.brave.com
16.05.2022, 13:34:59

Inca o dovada ca tampenia asta de concurs european in care participa Australia si care nu are nimic de-a face cu muzica trebuie anulat. Citeste mai mult: adev.ro/rbytjt

-9 (13 voturi)
Vintila Dascalita
16.05.2022, 13:16:28

O dovada in plus ca eurovisionul a ajuns un fel de competitie politica unde calitatea melodiei interpretate conteaza mai putin decat criteriile de reciprocitate sau politice. Din acest motiv de mult timp nici nu ma mai uit de mult la Eurovision.

+3 (3 voturi)
www.brave.com
16.05.2022, 14:08:15

Ce NATO?... ce Ucraina?... Roumanika tara manelelor intra in razboi doar pt Iurovizion! Citeste mai mult: adev.ro/rbytjt

-13 (15 voturi)
Modifică Setările