Europa

articolul anterior articolul urmator

Scandal de spionaj bulgaro-rus. Oligarhul Konstantin Malofeev, apropiat al Kremlinului, interdicţie de intrare în Bulgaria

3
12 Sep 2019 12:08:17
Autor: News.ro
Konstantin Malofeev
Konstantin Malofeev

Bulgaria a interzis intrarea pe teritoriul său a unui om de afaceri rus, Konstantin Malofeev, considerat un apropiat al Kremlinului, pe care-l suspectează că este implicat într-un lobby în favoarea Moscovei, relatează AFP.

Lui Konstantin Malofeev, în vârstă de 45 de ani, i s-a interzis intrarea în Bulgaria pe o perioadă de zece ani, a anunţat miercuri şeful parchetului bulgar Sotir Ţaţarov.
 
Autorităţile bulgare îl suspectează pe acest miliardar, care a făcut avere în telecomunicaţii, că a acţionat în vederea unei încercări de a apropia Sofia şi Rusia, în detrimentul Uniunii Europene (UE).
 
Un fost deputat bulgar din Partidul Socialist (PSB) ar fi fost intermediarul în Bulgaria al acestui demers de lobby prorus.
 
Acest fost deputat, Nikola Malinov, a fost inculpat marţi de spionaj de către justiţia bulgară.
 
Parchetul îl suspectează că a acţionat timp de mai mulţi ani în vederea unei consolidări a influenţei Rusiei în această ţară din Balcani, cu complicitatea unui fost spion rus, Leonid Reşetnikov, adjunctul lui Konstantin Malofeev în cadrul unei organizaţii intitulate ”Vulturul cu două capete”.
 
Potrivit procurorului, Nikolai Malinov a încercat să faciliteze achiziţionarea de către Konstantin Malofeev a unor publicaţii, unei instalaţii de producţie de armament şi a diverse întreprinderi.
 
Deputatul bulgar a negat, într-un interviu acordat televiziunii publice, că a primit vreun ban de la organizaţii apropiate Kremlinului, subliniind că simpatia sa prorusă şi relaţile sale cu personalităţi din această ţară, precum Leonid Reşetnikov şi Konstantin Malofeev sunt de notorietate publică.
 
În 2014, oligarhul rus, prezentat ca un apropiat al Kremlinului într-o notă recentă a cercului de reflecţie Carnegie Council, a fost introdus pe o listă de sancţiuni europene, Bruxellesul considerându-l ”trezorierul” separatiştilor proruşi din estul Ucrainei.
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

3 Comentarii

MAGIC
12.09.2019, 12:15:03

Daca si "slavi" bulgari, le da cu flit interlopilor criminali si betivanii putlerieni, atunci ce sa mai zicem ?..:))))))))) IMPUSCATI MAIMUTELE PUTLERIENE!!!

0 (2 voturi)
IonIon Codreanu
12.09.2019, 13:17:06

Uită-te în ce hal este țara ta (dacă trăiești în România...), scoate-o din mizerie și apoi judecă-i pe alții!

+2 (2 voturi)
_wakki m
12.09.2019, 13:35:35

tavariși cadreanov, România stă mai bine decât cocina rusească la PIB, la venitul mediu net, ba chiar și la infrastructură, asta în ciuda bogățiilor naturale imense pe care le are rusia vedeți-vă de păduchii voștri