Europa

articolul anterior articolul urmator

Scandal sexual la o universitate din Scoţia. Mai multe femei acuză că au fost violate de membri ai unei frăţii

5
14 Jul 2020 10:22:01
Autor: News.ro
FOTO Arhivă
FOTO Arhivă

University of St Andrews din Scoţia, una dintre cele mai vechi universităţi din lume, se află în centru unui scandal, după ce zeci de studente au acuzat membri ai unei frăţii de agresiune sexuală, relatează CNN.

Reprezentanţii University of St Andrews au spus că lucrează cu poliţia pentru a investiga acuzaţiile făcute, în mod anonim, pe contul de Instagram intitulat „St Andrews Survivors" (supravieţuitorii de la St. Andrews, n.r.).

Au fost făcute peste 20 de acuzaţii de viol şi alte câteva de agresiune sexuală, fizică şi constrângere.

Majoritatea invinuirilor vizează o frăţie, filiala Alpha Epsilon Pi de la St. Andrews - care aparţine de o cunoscută grupare studenţească americană ce s-a confruntat, de asemenea, cu acuzaţii şi anchete ale poliţiei privind comportamentul sexual neadecvat în câteva filiale din SUA.

În urma recentelor acuzaţii, filiala de la universitatea scoţiană a suspendat mai mulţi membri.

Între cei care au studiat la St. Andrews, a treia cea mai veche universitate de limbă engleză din lume şi una dintre cele mai bune universităţi la nivel global, se numără prinţul William şi soţia lui, Catherine, ducesa de Cambridge.

Un purtător de cuvânt al instituţiei a declarat luni că a luat legătura cu administratorii contului de Instagram şi a oferit asistenţă celor care au emis acuzaţii, inclusiv consiliere şi ajutor pentru a raporta universităţii sau poliţiei. 

El a adăugat că universitatea va introduce, în următorul an, un modul obligatoriu de orientare privind consimţământul.

„Salutăm eforturile contului «St. Andrews Survivors» de a oferi oamenilor de toate genurile un spaţiu în care să poată vorbi despre experienţele în legătură cu un comportament sexual neadecvat”, a transmis universitatea într-un comunicat. „Principala grijă a universităţii este să ne asigurăm că supravieţuitorii ştiu că suntem pregătiţi şi dornici să le sprijinim deciziile şi să acţionăm, să înlesnim raportarea către poliţie şi să oferim constant sprijin”. 

Filiala Alpha Epsilon Pi a spus că ia „foarte în serios” acuzaţiile, mai scrie CNN. 

Frăţia nu este o societate universitară oficială. „Filiala a suspendat imediat membrii care au recunoscut că au avut un rol în presupusele incidente şi aceştia se află acum în proces de expulzare, ceea ce permite o investigaţie amănunţită”. În plus, conducerea filialei va fi analizată şi trasă la răspundere pentru acţiunile membrilor ei.

Majoritatea membrilor frăţiei Alpha Epsilon Pi sunt evrei şi o importantă parte o reprezintă absolvenţi cunoscuţi.

Organizaţia s-a confruntat cu acuzaţii similare şi la alte universităţi, precum Penn State (filială suspendată în ianuarie) şi Temple University (preşedintele filialei de aici, Ari Goldstein, a fost condamnat în februarie pentru rolul într-o încercare de agresiune sexuală asupra unei studente).

Frăţiile americane sunt mai puţin populare în universităţile britanice, care, în general, favorizează societăţile fondate de sindicatele studenţeşti, însă unele au mici filiale în Regat.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

5 Comentarii

mircea miricioiu
14.07.2020, 11:59:41

"Majoritatea membrilor frăţiei Alpha Epsilon Pi sunt evrei" e relevant ca sunt evrei ? la vremea asta, este mai mult decat relevant ca sunt albi. si asta chiar ca nu este bine. sa fii alb. hmmmm. naspa.

-1 (1 vot)
un motan intransigent
14.07.2020, 12:58:08

#mircea miricioiu, Da, e chiar relevant ca majorotatea membrilor fratiei Alpha Epsilon Pi sunt evrei, daca ne gandim ca in cartile sfinte ale neamului evreiesc se specifica faptul ca goim-ul trebuie considerat sclavul, vita de povara a neamului lui Israel si, implicit, femeia goim e o sclava. Despre cel care se mira aidoma dumitale se zice ca se mira "ca proasta-n targ". Asta fireste, daca mirarea nu e prefacuta.

-1 (3 voturi)
Grumpy Lemmy
14.07.2020, 15:43:41

un motan intransigent Și eu credeam că evreii ar fi un fel de roboți care ies de pe o bandă rulantă implantați cu un cip cu aceleași instrucțiuni de sabotare a lumii. Dar mi-a trecut după o vârstă. Irlanda și Scoția au o generație întreagă de țăcăniți intersecționali care se scurg în angrenaj de ceva vreme și care se inflamează uneori precum hemoroizii netratați, din ce în ce mai greu de ignorat.

DoaroOpinie!
14.07.2020, 16:54:08

Dar de ce va ciondaniti?! Evrei, occidentali, o apa si un pamint! In toata istoria lor doar au cotropit si au ucis tot ce erau in stare sa ocupe!

-1 (1 vot)
Mihai Neagu
14.07.2020, 18:17:11

Vai, ce comentarii cretine! Mult mai importat e cum ari fi reactia, daca era vorba de niste nemernici din Vrancea.