Europa

articolul anterior articolul urmator

Se bat găştile la Chişinău: Moldova, în prag de război. România, exclusă

18
9 Jun 2019 14:06:00
Lulea Marius Dorin

La Bucureşti, politicienii care au girat pentru clasa politică de la Chişinău şi-au pierdut vocea. S-a dovedit în acest zile că noii şi vechii au în spate aceeaşi putere: Moscova. La acest moment statul Republica Moldova are două conduceri paralele ce îşi adună forţele pentru un război.

România a fost exclusă total de preşedintele Klaus Iohannis din lista ţărilor ce ar avea ceva de spus despre situaţia din Republica Moldova. Ambasadorii Rusiei, Uniunii Europene şi ai SUA au făcut deja aranjamente pentru stabilirea unei puteri la Chişinău. Amestecarea acestora în politica internă arată încă o dată gradul de înţelegere între acestea peste capul românilor atunci când discutăm de ţara noastră.

Peste Prut se află  3 milioane de români abandonaţi de Ţară. Clasa politică de la Bucureşti nu a făcut decât să pună un butoi cu pulbere atunci când a decis să se înfrăţească şi să susţină diverse partide de dincolo de Prut. În fapt acum se vede, odată cu acceptarea federalizării, că în spatele celor noi se află  chiar Federaţia Rusă.

Să nu aveţi vreodată impresia că Rusia nu are toate cheile de la Chişinău şi că vreo ofertă politică ar putea să nu îi aparţină.

Ce înseamnă Federalizarea Republicii Moldova?

Pe scurt înseamnă că nu mai există statul Republica Moldova ci Federaţia formată din statul Republica Moldova şi Regiunea Transnistreană. În acest mod cei de Tiraspol vor putea participa în cotă egală la deciziile luate la Chişinău, fapt care înseamnă extinderea Rusiei până la Prut. Este cel mai rău scenariu posibil de imaginat pentru Ţara Noastră.

La votanţii pro-ruşi de la Chişinău se vor aduna şi cei de la Tiraspol, fapt care va face ca Rusia să deţină un control total pentru cel puţin un sfert de secol asupra teritoriului de dincolo de Prut.

Pentru România situaţia este dramatică căci aproape un milion de cetăţeni ai Republicii Moldova au cetăţenia română şi este eminamente obligatoriu ca să le asigurăm securitatea.

UE, SUA şi Rusia, înţelegere peste capul României

Este cel puţin ciudat că diplomaţii celor trei entităţi internaţionale au participat şi susţinut evenimentele de la Chişinău, adică s-au implicat profund în trasarea unor linii clare. Ribbentrop-Molotov se pot declara la fel de mulţumiţi ca Putin-Merkel.

România pare a lipsi total de la aceste evenimente deşi există risc major de confruntări stradale, adică de război civil. Pare un cuvânt greu dar cei care deţin puterea actuală nu o vor ceda deoarece imediat după vom asista la arestarea şi închiderea lor pentru fapte reale sau inventate. Nu există nici un dubiu că pe Plahotniuc îl aşteaptă puşcăria şi nu la Chişinău, ci la Moscova.

2 conduceri paralele

La acest moment statul Republica Moldova are două conduceri paralele, adică în fapt nu mai are nici una legitimă. Soluţia pare evidentă: alegerile anticipate, dar puţin probabil ca forţele sprijinite de Rusia să accepte acest lucru.

Pe de o parte fosta guvernare prin Curtea Constituţională a încetat mandatul actualului parlament pe motiv că nu s-a format o majoritate în timp util, motiv pentru care orice decizie luată este ilegală.

În paralel forţele pro-ruse forţează luarea puterii  deşi curtea constituţională a decis că parlamentul şi-a încetat activitatea. Aceştia au votat o serie de legi prin care se îndepărtau persoane importante din vârful structurilor de securitate ale statului.

Igor Dodon nu a mai dormit acasă, ci pe teritoriul ambasadei federaţiei Ruse. Asta după ce ieri au apărut mai multe înregistrări în care spunea că primea lunar de la Rusia aproximativ 700 000 de euro pentru a susţine Partidul Socialist din Republica Moldova. De asemenea se pare că planul de federalizare al Republicii Moldova reprezintă o condiţie obligatorie în orice alianţă cu socialiştii. Întâlnirea dintre Kozak, reprezentantul Federaţiei Ruse, şi liderii Maia Sandu şi Andrei Năstase, urmată de acceptarea unei alianţe cu socialiştii, ne trimite cu gândul la faptul că avem şanse mari ca Federaţia Rusă să îşi stabilească în curând graniţa pe Prut.

Dovezile de ieri sunt mai mult decât suficiente pentru punerea sub acuzare a lui Igor Dodon pentru înaltă trădare şi arestarea liderilor socialişti. Continuarea mandatului său nu se poate face decât contrar legilor statului vecin.

România nu vede, nu aude

Ţara noastră este condusă de nişte politruci fără simţul realităţii. Scenariul ce se petrece acum la Chişinău a fost prevăzut de numeroşi analişti care au cerut ca politicienii să nu gireze forţe politice de la Chişinău.

Nu deţinem oamenii politici care să se impună şi să facem lucruri mari. Mai mult decât atât, preşedintele Ţării deja se află în campanie electorală şi nu a fost, nu este şi nici nu va fi vreodată interesat de problemele cu adevărat importante ale naţiunii.

Ne aflăm la moment în cea mai proastă situaţie istorică din punct de vedere politic, în care oameni inventaţi conduc ţara în numele altora.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

18 Comentarii

produs
9.06.2019, 14:18:59

Lulea Marius Dorin "Ţara noastră este condusă de nişte politruci fără simţul realităţii." Nu cred ca politicienii sunt de vina ci voi ziaristii. In primul rand in tara noastra au fost bagati la puscarie piliticienii care au sustinut rosiile romanesti. Iar propaganda obsesiva ca moldovenii trebuie sa fie slujile romanilor trebuie ignorata.

-11 (17 voturi)
produs
9.06.2019, 14:20:44

Lulea Marius Dorin "avem şanse mari ca Federaţia Rusă să îşi stabilească în curând graniţa pe Prut." Adica noi am trait 300 ani cu Rusia granita pe Prut si veniti acum sa ne speriati cu asta?!

-8 (20 voturi)
Vanatorul/d.c.
9.06.2019, 15:05:33

Da, d-le Lulea Marius Dorin ..! ”Se bat găştile la Chişinău: Moldova în prag de război. România Exclusă”. Asa este..! Iar Romana e exclusa de catre nimeni altul decat escrocul imobiliar si impostorul Klaus Iohannis, care, inca din prima zi cand a fost plantat la Cotroceni de catre gruparile de interese antiromanesti, antinationale, face jocurile mizerabile ale acestora, intorcand dosul si el dar el si serviciile avute in subordine, romanilor de pe malul stang al Prutului.,! Insa, practic, interesele romanilor de pe AMBELE maluri ale Prutului sunt tradate de impostorul care-si spune ”Presedintele romanilor de pretutindeni”..!

-11 (17 voturi)
Iosif66
9.06.2019, 16:14:21

Lulea,lulea, sunt lulea,vai de capul tau.

-1 (7 voturi)
Porky
9.06.2019, 16:35:05

Boul de Iliescu a fost singurul care a avut unirea pe tava dar a refuzat-o. In rest apa de ploaie, si in Moldova voteaza prostii sedusi cu fasole si carnati.

+6 (8 voturi)

Vezi toate comentariile (18)

Modifică Setările