Europa

articolul anterior articolul urmator

Se caută îngrijitori pentru o insulă idilică irlandeză. Care sunt condiţiile VIDEO

1
17 Jan 2020 14:03:02
Autor: Ştefana Radu
Insula irlandeza Great Blasket are nevoie de ingrijitori FOTO Getty Images
Insula irlandeza Great Blasket are nevoie de ingrijitori FOTO Getty Images

Great Blasket caută un cuplu pentru a deveni îngrijitori pe timpul verii şi singurii locuitorii full-time pe această insulă neocupată din apropiere de coasta vestică a Irlandei.

Câtă vreme doritorii nu insistă să aibă apă curentă sau electricitate, aceştia se vor putea bucura în voie de insula de peste 440 de hectare.
 
Pe lângă peisajele minunate, precipitaţiile abundente păstrează o vegetaţie bogată şi vântul Atlanticului alimentează turbina eoliană care generează suficient curent electric pentru a încărca un telefon mobil.
 
Rolurile de îngrijitori, potrivite pentru un cuplu sau pentru doi prieteni, implică gestionarea cafenelei de pe insulă şi trei case de vacanţă, din luna aprilie până în luna octombrie. Cazarea şi hrana sunt asigurate şi salariile vor fi discutate în cadrul interviurilor.
 
Însă candidaţii trebuie să fie conştienţi că vor avea de-a face cu o competiţie acerbă. „Am avut în jur de 7.000 de candidaturi”, a declarat Alice Hayes penru CNN, la doar şase zile după ce a făcut public anunţul de angajare.
 
Hayes şi partenerul ei, Billy O'Connor, locuiesc în apropiere, pe Peninsula Dingle şi O'Connor organizează regulat călătorii cu barca spre insulă, în timpul verii.
 
Împreună cuplul a renovat casele de vacanţă ale insulei, una dintre ele fiind cămin pentru Peig Sayers, o cunoscută autoare irlandeză. Sayers a avut „o viaţă foare dură şi dificilă pe insulă”, a spus Hayes.
 
Îngrijitorii din 2019 ai insulei au fost Lesley Kehoe şi Gordon Bond. La fel ca Sayers, ei au împărtăşit lumii experienţa lor de pe Great Blasket, dar conturile lor de Twitter şi Instagram au creionat o viziune mai romantică a şederii.
 
Însă Kehoe a subliniat pentru CNN Travel că cei care îşi doresc aceste roluri nu trebuie să creadă că ceea ce văd pe reţelele de socializare este toată povestea.  „Poţi uita cu uşurinţă că primeşte chiar şi câte 400 de vizitatori pe zi”, a spus ea. „Poate fi extrem de aglomerat”.
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

Smeritu Pahomie
17.01.2020, 16:33:23

...daca era mai "tropicala"......ar fi luat-o EPSTEIN sa faca din ea lagar de orgii sexuale cu minore pentru bogatii lumii.......

+2 (2 voturi)
Modifică Setările