Europa

articolul anterior articolul urmator

Secretul imaginii Angelei Merkel

3
12 Sep 2013 17:56:27
Autor: Diana Rusu

Cum reuşeşte Cancelarul german Angerla Merkel să aibă mereu o coafură ordonată şi un machiaj perfect, se întreabă cotidianul german Der Spiegel, în condiţiile programului încărcat al unui lider mondial.

Angela Merkel vorbeşte foarte rar despre viaţa sa personală, însă aflată la mai puţin de două săptămâni distanţă de alegerile legislative din Germania, Cancelarul a dezvăluit într-un interviu pentru un radio de tineret, câteva „secrete“ ale imaginii sale. Unul dintre ascultători a întrebat-o pe doamna Merkel cum reuşeşte să îşi păstreze o imagine atât de îngrijită şi proaspătă.

Liderul de la Berlin şi-a început răspunsul printr-o declaraţie uşor clişeică, dar care se îndrează în manualele de campanie electorală, despre cât de importantă este satisfacţia muncii pe care o desfăşoară.

Cancelarul a continuat prin a spune că preţuieşte somnul odihnitor şi aerul curat, doi factori importanţi pentru imaginea şi starea sa de a fi. Mai mult, Merkel consideră că desele întâlniri cu oameni noi şi provocările aduse de diferite probleme o ajută să îşi menţină o stare pozitivă.

Referitor la provocările feminine ale imaginii, Angela Merkel a declarat că are un stilist care o coafeză în fiecare zi, dar şi o persoană care are grijă de machiajul său, la dispoziţia sa în orice moment. „Partea bună este că am o coafură care rezistă destul de bine chiar şi 14 ore“, a glumit Cancelarul, „cu ajutorul unor produse speciale, desigur“.

Nu este prima oară când doamna Merkel a fost rugată să vorbească despre înfăţişarea sa fizică, în campania electorală din această vară. În cadrul unei petreceri din Düsseldorf, de duminică, Cancelarul a lăudat industria germană de cosmetică, spunând că „face o treabă foarte bună“.

Cu toate acestea, liderul CDU a recunoscut pentru ascultătorii tineri că acasă preferă să nu poarte machiaj pe faţă. 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

3 Comentarii

Vanatorul/d.c.
12.09.2013, 18:35:08

Felicitari celor care o ajuta sa-si intretina acesta imagine de..modestie (studiata) si simplitate (doar aperenta). E o arta intr-adevar sa creezi un ..aer de asa o naturalete...La varsta ei o ..prinde excelent..! Ca barbat, am apreciat intotdeauna femeile care nu tin sa ma socheze cu inteligenta sau cu falsul unei frumuseti pe care varsta ..le-o interzice. Firescul, sau macar simularea lui eleganta si atenta e mult mai..simpatetic decat o tona de creme, farduri si zorzoane..

+2 (2 voturi)
Iris IRIS
12.09.2013, 18:37:24

Doamna Cancelar Merkel este admirabila din toate punctele de vedere. Felicitari Germaniei pentru asemenea Cancelar si Doamna.

+2 (2 voturi)
IonIon Codreanu
12.09.2013, 18:56:31

Tot respectul pentru omul și femeia Merkel. Un detaliu: cine se uită la Russia Today și alte posturi rusești destinate străinătății va fi frapat de unghiurile excepțional de favorabile din care este filmată și fotografiată Angela Merkel, arătând astfel publicului o imagine deosebit de frumoasă.

+2 (2 voturi)
Modifică Setările