Europa

articolul anterior articolul urmator

Serviciile bancare şi de telecomunicaţii din Ungaria au fost ţinta unuia dintre cele mai puternice atacuri cibernetice din istoria ţării

25
26 Sep 2020 21:42:41
Autor: News.ro
Foto Shutterstock
Foto Shutterstock

Unele servicii bancare şi de telecomunicaţii din Ungaria au fost, joi, ţinta unuia dintre cele mai puternice atacuri cibernetice care au avut loc vreodată în această ţară, fiind lansat de pe servere din Rusia, China şi Vietnam, a anunţat sâmbătă compania Magyar Telekom, transmite Reuters.

Evenimentul a fost un atac cibernetic de tipul DdoS (distributed-denial-of-service), prin care hackerii au încercat să inunde reţeaua cu un volum neobişnuit de mare de trafic de date, pentru a-l paraliza.

Volumul traficului de date din acest atac a fost de 10 ori mai mari comparativ cu volumul întâlnit în astfel de evenimente, potrivit companiei.

”Asta înseamnă că acesta a fost unul dintre cele mai puternice atacuri de hacking produs vreodată în Ungaria, atât ca mărime cât şi în privinţa complexităţii”, a explicat compania.

”Hackeri ruşi, chinezi şi vietnamezi au încercat să lanseze un atac de acest tip împotriva instituţiilor financiare ungare, dar au încercat să suprasolicite şi reţelele Magyar Telekom”, a arătat compania într-un comunicat.

Atacul, care a avut loc în mai multe valuri, a perturbat serviciile unora dintre bănci şi a provocat blocaje în serviciile Magyar Telekom, în anumite zone ale capitalei, Budapesta, înainte de a fi respins de către companie.

Banca ungară OTP a confirmat că a fost afectată de acest atac.

”A fost un atac DdoS împotriva sistemelor de telecomunicaţii care asigură unele servicii bancare, produs joi”, a anunţat banca.

OTP a precizat că a respins atacul împreună cu Telekom.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

25 Comentarii

Victor Nagy
26.09.2020, 22:40:11

„ Unele servicii bancare şi de telecomunicaţii din Ungaria au fost, joi, ţinta unuia dintre cele mai puternice atacuri cibernetice care au avut loc vreodată în această ţară, fiind lansat de pe servere din Rusia, China şi Vietnam, .” Cam greu de crezut .... deoarece Ungaria are relatii mult mai bune decat noi cu tarile respective . La noi de ce nu ? Suntem protejati de americani ? Hai ca pute . Prostiti pe altii , ca sunt destui .

-3 (11 voturi)
Nici nu stiu
26.09.2020, 22:57:47

Victor Nagy putinovici "A fost un atac DdoS" Tu înțelegi ce este un atac ddos la fel cum și Ivan Turbinca sau Vasile Navraprascu înțelege cum să rotească o roată :))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

+2 (8 voturi)
Online Socrates
26.09.2020, 23:22:26

Toate atacurile de tip Distributed Denial of Service se fac de pe servere zombie si niciodata de pe propriile servere. Eu cred ca asta o stie orice script kiddie.

-1 (11 voturi)
niki nikita11
26.09.2020, 23:33:53

Victor Nagy Stai linistit ca avem si noi atacuri suficiente si nu ddos ci din cele care ajung la end-user(criptari, inginerii sociale blala). Daca lucrezi in IT stii sau ai auzit. Nu se face mare tamtam dar e razboi continuu, si nu de azi de ieri.

+3 (5 voturi)
Hoban Razvan
26.09.2020, 22:53:39

Succes data viitoare :)

+2 (4 voturi)

Vezi toate comentariile (25)

Modifică Setările