Europa

articolul anterior articolul urmator

Sevilla: 15 tone de gunoi îndepărtate la demolarea unei tabere de ţigani români

0
2 Feb 2011 13:42:27
Autor: adevarul
În ultimul an mai multe tabere de ţigani din Spania au fost demolate sursa: Publico
În ultimul an mai multe tabere de ţigani din Spania au fost demolate sursa: Publico

Poliţiştii din Sevilla au demolat 80 de construcţii improvizate, colibe şi corturi, dintr-o tabără ilegală, locuită de zeci de familii de ţigani români. Cu această ocazie, poliţiştii au trebuit să ridice şi 15 tone de gunoi produs de familiile respective.

80 de colibe din lemn şi corturi, pe lângă 15.540 de kilograme de gunoi şi 21 de cărucioare de supermarket au fost eliminate din cinci tabere improvizate ieri în Sevilla, în Isla Tercia, Charco de la Pava şi Puente de Camas, scrie Abc de Sevilla.

Operaţiunea a fost organizată de delegaţia de Convieţuire şi Siguranţă a Primăriei Sevilla în coordonare cu subdelegaţia de Guvern, Guvernul Regional Andaluz şi Primăria din Camas şi la ea au participat 10 brigăzi ale Poliţiei Locale Sevilla, tot atâtea de la Poliţia Naţională, 4 de la Poliţia Locală Camas şi 2 excavatoare.

Operaţiunea de demolare a taberelor ilegale a început acum 10 zile, mai întâi prin faza informativă, când locuitorii acestor tabere, în majoritate ţigani români, au fost informaţi de interdicţia de a folosi spaţiul public pentru construcţia de colibe şi corturi. Ieri, s-a trecut la faza a doua, demolarea propriu-zisă a taberelor. Totodată, ţiganii români au fost informaţi de resursele sociale oferite de diverse administraţii locale pentru ca aceştia să nu rămână în stradă, o problemă obişnuită în asemenea cazuri.

Citeşte pe adevarul.es ce au mai găsit poliţiştii în tabăra de ţigani din Sevilla.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările