Europa

articolul anterior articolul urmator

Simptomele celor infectaţi cu varianta Delta, diferite în cazul pesoanelor vaccinate faţă de cele nevaccinate anti-Covid

9
30 Jul 2021 10:21:55
Autor: Viorica Marin

Un studiu britanic arată că „varianta Delta provoacă simptome diferite faţă de cele clasice” şi că „există acum o diferenţă între simptomele persoanelor vaccinate şi cele nevaccinate”. Cele mai frecvente simptome ale variantei Delta la nevaccinaţi sunt durerea de cap şi de gât, rinoreea, febra şi tusea, în vreme ce la cei vaccinaţi complet febra şi tusea sunt înlocuite de strănut şi pierderea mirosului.

 
Vaccinarea împotriva Covid-19 previne apariţia formelor severe ale bolii, dar nu anulează şansele de a purta şi transmite virusul. Vaccinurile sunt cea mai bună protecţie împotriva infecţiilor, dar asta nu înseamnă că nu puteţi să vă infectaţi cu noul coronavirus.
 
Un studiu britanic descrie diferitele simptome pe care le au persoanele infectate cu tulpina Delta. Cercetarea este rezultatul unei colaborări între compania  ZOE şi King's College din Londra. Peste patru milioane de oameni din întreaga lume folosesc aplicaţia ZOE COVID Symptom Study, ceea ce face ca studiul să fie „cel mai mare în curs de desfăşurare din lume privind Covid-19”.
 
Potrivit studiului, pentru persoanele nevaccinate, cele mai frecvente cinci simptome care corespund variantei Delta sunt durerea de cap, durerile în gât, curgerea nasului, febra şi tuse persistentă. 
 
Pentru persoanele care au fost vaccinate anti-Covid, studiul distinge simptomele după injectarea primei doze şi a celei de-a două doze. La cei care au primit o doză de vaccin, cele mai frecvente simptome sunt durerea de cap, curgerea nasului, durerea în gât, strănutul şi tuse persistentă. „Nu numai că ordinea este diferită, dar febra nu mai este printre primele cinci simptome şi a fost înlocuită de un nou simptom: strănutul”, notează publicaţia De Morgen, care analizează rezultatele cercetării.
 
Cei care au fost complet vaccinaţi (două doze sau o doză cu Johnson & Johnson) raportează dureri de cap, curgerea nasului, strănutul, durerea în gât şi pierderea mirosului ca fiind cele mai frecvente simptome. "De data aceasta, nu numai febra, ci şi tusea persistentă au dispărut de pe listă. Pierderea mirosului - un simptom al tulpinii iniţiale a coronavirusului - reapare. Strănutul este un nou simptom în cazul celor vaccinaţi şi infectaţi cu varianta Delta," scrie De Morgen. 
 
„Dacă aţi fost vaccinat şi începeţi brusc să strănutuiţi fără niciun motiv aparent, cel mai bine este să faceţi un test corona”, recomandă cercetătorii. „Strănutul este unul dintre principalii vectori pentru răspândirea virusului”, aminteşte studiul.
 
Cercetătorii subliniază că pacienţii vaccinaţi au mai puţine simptome severe şi, de asemenea, se recuperează mai repede. În Belgia, nu există aproape nicio persoană spitalizată care să fie vaccinată. Potrivit epidemiologului Boudewijn Catry , citat de De Morgen, doar 2,3% dintre pacienţii care au ajuns în spital în perioada 15 februarie - 28 iunie au fost complet vaccinaţi. "Peste 97% dintre persoanele spitalizate nu fuseseră vaccinate sau primiseră o singură doză." 
 
Varianta Delta a coronavirusului a devenit dominantă în Europa şi se răspândeşte cu repeziciune peste tot în lume.
 
Până acum, cele mai frecvente simptome pentru Covid erau:
 
– febră mare
– tuse puternică şi supărătoare
-pierderea mirosului şi a gustului în orice moment al bolii
 
Însă, medicii din SUA de la Centrul pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor arată că simptomele în cazul variantei Delta sunt mai multe şi seamănă mai degrabă cu cele pentru răceală:
 
– dureri de cap
– slăbiciune sau oboseală
– dureri musculare
– curgerea nasului
– pierderea poftei de mâncare
– durere în gât
 
De asemenea, medicii arată că aceste noi simptome apar în primele zile de la infectare, nu la 14 zile cum ştiam până acum, şi în special la persoanele tinere nevaccinate.
 
Simptomele noii variante ale coronavirusului au fost observate şi de cercetătorii britanici, care au cerut ca oamenii care văd că au simptome să se testeze PCR cât mai repede posibil, şi nu prin teste rapide care pot da erori.
 
„Aceste teste rapide nu sunt potrivite pentru a detecta noua variantă Covid pentru că deseori nu reuşesc să identifice stadiile incipiente ale infecţiei, în aceste cazuri sarcina virală fiind una scăzută. Pentru a reduce răspândirea bolii, este important ca toţi cei care au risc crescut de infecţie şi care au simptomele să fie testaţi PCR cât mai repede posibil”, arată Jon Deeks, profesor de biostatistică la Universitatea din Birmingham, citat de The Guardian.
 
Un studiu al companiei Pfizer conform căruia propriul ei vaccin îşi pierde din eficacitatea în decurs de şase luni, de la 96% la 84%. Eficacitatea „pare că scade în medie cu 6% la fiecare două luni după administrare”, ceea ce „redeschide discuţia despre a treia doză”. Pfizer se aşteaptă ca a treia doză să fie „puţin mai durabilă” decât a doua. 
 
Varianta Delta a coronavirusului este contagioasă precum varicela
 
Tulpina Delta este mult mai contagioasă, ar putea să nu fie afectată de protecţia oferită de vaccinuri şi ar putea provoca infecţii mult mai severe decât toate celelalte variante cunoscute ale coronavirusului, a transmis vineri publicaţia New York Times, citând un document intern al Centrului pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor (CDC), principala agenţie federală de sănătate publică din SUA.
 
Varianta Delta a coronavirusului este mult mai transmisibilă decât virusurile care provoacă MERS, SARS, Ebola, gripa obişnuită, gripa sezonieră şi variola şi este contagioasă precum varicela, se menţionează în materialul publicat de cotidian, citând aceeaşi sursă.

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

9 Comentarii

. CORONER
30.07.2021, 10:49:41

In cazul asta gasesc ca ar fi foarte potrivit un alt fel de test covid, cel mai bio-eco--friendly si buninteles GRATISi: eliberari de gaze bio in jurul vaccinatilor suspecti, in cazul lipsei de reactie e clar...martorul lui covid vaccinat, e INFECTAT !

-67 (67 voturi)
Platitor de taxe
30.07.2021, 11:01:40

"Cele mai frecvente simptome ale variantei Delta la nevaccinaţi sunt durerea de cap şi de gât, rinoreea, febra şi tusea, în vreme ce la cei vaccinaţi complet febra şi tusea sunt înlocuite de strănut şi pierderea mirosului." Cu alte cuvinte, vaccinatii infectati sufar DOAR de durere de cap şi de gât, rinoree, strănut şi pierderea mirosului, respectiv moartea de 6.5 ori mai mult decat cei nevaccinati. https://evz.ro/studii-devastatoare-rata-mortalitatii-datorata-variantei-delta-de-sase-ori-mai-mare-pentru-vaccinati-fata-de-cei-nevaccinati.html

-61 (63 voturi)
dumitru bogdan
30.07.2021, 11:50:04

Deci se recunoaște ce se spunea în primăvara. Vaccinatii sunt vectori de răspândire ai bolii. Și sunt lăsați sa circule liber, în ciuda regulilor epidemiologice elementare în cazul unei pandemii. Asta pentru cei care susțin ca autoritățile gândesc și faccesa ce este mai bine pentru supuși.

-67 (67 voturi)
Platitor de taxe
30.07.2021, 12:02:20

Asta era o teorie a conspiratiei pana acum si cei care sustineau aceste lucruri erau cenzurati, anulati din spatiul public. Cam toate "teoriile conspiratiei" se adeveresc. Intrebarea este: -cei care au solicitat/aplicat cenzura vor despagubi pe cenzurati demisionand din functiile cu putere de decizie si sanctionati legal?

-65 (65 voturi)
dumitru bogdan
30.07.2021, 11:52:17

Noi nu am avut varianta delta. Ea a fost adusa și va fi în continuare adusa și răspândită și de vaccinatii veniți în tara și care nu sunt supuși controlului.pentru ca sunt vaccinați.

-68 (68 voturi)

Vezi toate comentariile (9)

Modifică Setările