Europa

articolul anterior articolul urmator

Sinuciderea fostului soldat belgian care voia să omoare virusologi dă startul conspiraţilor. Ce apel face ministrul Justiţiei din Belgia

15
21 Jun 2021 21:06:05
Autor: George-Andrei Cristescu
Jurgen Conings, soldatul găsit mort. FOTO Arhivă
Jurgen Conings, soldatul găsit mort. FOTO Arhivă

Ministrul belgian al Justiţiei a făcut un apel la oameni să nu dea crezare teoriilor conspiraţiei apărute în legătură cu moartea lui Jürgen Conings, soldatul fugar al cărui cadavru a fost descoperit duminică, la o lună după dispariţia sa, relatează The Guardian. Bărbatul ameninţase că-l va ucide pe cel mai cunoscut virusolog din Belgia.

Ministrul Vincent van Quickenborne a spus că speră ca oamenii să se concentreze asupra faptelor din acest dosar. Conings, despre care se crede că s-a împuşcat, a fost găsit de Johan Tollenaere, primarul oraşului Maaseik, la câteva sute de metri de o zonă cercetată de soldaţi în ultimele zile. Tollenaere făcea o plimbare cu bicicleta când a dat peste cadavru.
 
Mătuşa lui Conings a declarat presei locale că crede că nepotul ei a fost ucis de forţele de securitate. „Nu s-ar fi sinucis. A fost omorât”, a spus ea.
 
Van Quickenborne a spus că va exista o investigaţie cu privire la eşecul operaţiunilor de căutare dar că, pe măsură ce se desfăşurau cercetările, ipoteza sinuciderii a devenit din ce în ce mai probabilă.
 
„De asemenea, observ că există teorii ale conspiraţiei... Trebuie definită o zonă de căutare. Nu poţi face toată Belgia zonă de căutare”, a spus el.
 
„Faptul că a fost găsit la doar câteva sute de metri distanţă arată că echipele de căutare se aflau la locul potrivit. Nu uitaţi că aceasta este o pădure deasă, de mărimea a 24.000 de terenuri de fotbal. Căutarea trebuia făcută şi cu precauţie. Dar odată cu trecerea timpului, ipoteza sinuciderii a fost luată din ce în ce mai mult în considerare. La urma urmei, dispăruse acum o lună”, a continuat ministrul.
 
Jurgen Conings, un fost soldat în vârstă de 46 de ani, a ameninţat mai multe persoane în ultimele luni, inclusiv pe Marc Van Ranst, virusologul care a jucat un rol-cheie în lupta Belgiei împotriva coronavirusului. Pe 17 mai, poliţia a lansat o operaţiune de căutare după ce Conings a dispărut, având asupra lui mai multe arme de foc.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

15 Comentarii

Comati Dac
21.06.2021, 21:38:49

Oricum l-au ucis, conspirationist așa... problema lui ca fost soldat e că nu a reușit să ia 2, 3 criminali cu el în mormânt. Atunci știrile ar fi arătat altfel. Că în încercarea de anihila acest terorist și-au pierdut viața 2, 3 apărători ai statului și libertăților cetățenilor. Cei din urmă vor fi decorați post-mortem.

-2 (6 voturi)
IonIon Codreanu
21.06.2021, 21:41:56

Omul a fost găsit mort, în stare de putrefacție! Cum poți susține că a fost ucis?

-6 (10 voturi)
asasinul asasinat
21.06.2021, 22:42:57

daca un cadavru este in putrefactie nu putea fi omorat omul ala? /logica

-5 (11 voturi)
Utilizator Adevărul
21.06.2021, 22:01:58

Comentariu considerat abuziv.

GRIGORIU Grieg
21.06.2021, 22:30:07

Printre altele, acest virus a scos la iveala cati oameni cu totul sariti de pe fix, lunatici de-a binelea, exista printre noi. Ii vezi chiar si aici, pe forum....

+6 (14 voturi)

Vezi toate comentariile (15)

Modifică Setările