Europa

articolul anterior articolul urmator

Snowden spune că i-ar plăcea mult să i se acorde azil în Franţa

3
14 Sep 2019 18:30:44
Autor: News.ro

Avertizorul american de integritate Edward Snowden, care a denunţat supravegherea în masă în Statele Unite şi a fost inculpat de spionaj în ţara sa, a declarat, într-un interviu pentru France Inter, că i-ar plăcea mult să i se acorde azil în Franţa. Snowden s-a orientat anterior către mai multe ţări pentru a obţine azil politic.

“Nu vrem ca Franţa să ajungă precum acele ţări care nu vă plac. Cel mai trist în această poveste este că singurul loc în care un avertizor american are posibilitatea de a vorbi nu este în vestul Europei, ci aici, în Rusia”, a spus Snowden în interviul care va fi difuzat luni şi din care au apărut extrase în presa franceză. “Am solicitat azil în Franţa în 2013, când preşedinte era Francois Hollande. Evident, mi-ar plăcea mult ca domnul Macron să îmi acorde dreptul la azil”, a adăugat el.
 
Edward Snowden a solicitat protecţie de la peste 20 de ţări, între care se numără Franţa şi Germania, însă a fost refuzat. “Este vorba de sistemul în care trăim. Nu este vreo ostilitate în a-i proteja pe avertizori. Să primiţi pe cineva cum sunt eu nu înseamnă că atacaţi SUA”, a afirmat Snowden.
 
Edward Snowden a dezvăluit în 2013 existenţa unui sistem de supraveghere mondială a comunicaţiilor şi Internetului. Acuzat de înaltă trădare de Statele Unite, unde este inculpat de spionaj şi furt de secrete de stat, avertizorul de integritate este un refugiat în Rusia.
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

3 Comentarii

NemStomac
14.09.2019, 18:44:47

Asta mai are si pretenti acum

Ianculescu Dupont Nathalie
14.09.2019, 21:29:43

La France n’est plus une démocratie, elle est classée 29ème et déclarée "imparfaite" Roumanie 66ème place ;) https://major-prepa.com/geopolitique/classement-pays-indice-de-democratie-2019/

Gabriel Marinescu
15.09.2019, 10:34:27

Nesimtitul asta se autointituleaza"AVERTIZOR" Iin loc de "TRADATOR"!Daca era un tradator rus era omorat pana acum,are mare noroc ca din pacate s-a nascut(si din greseala!)american!Nu i-ar fi rusine nemernic ordinar,traia super-bine si s-a dus sa-si vanda Tara rusilor!

+1 (3 voturi)
Modifică Setările