Europa

articolul anterior articolul urmator

Sofia: Trebuie să înceteze situaţia de la Odessa. Etnicii bulgari pot cere azil politic

1
3 May 2014 13:29:54
Autor: Mădălina Mihalache
Luptele continuă în estul Ucrainei FOTO Arhiva Adevărul
Luptele continuă în estul Ucrainei FOTO Arhiva Adevărul

Ministrul bulgar de Externe, Kristian Vinghenin, spune că există posibilitatea ca cei 300.000 de etnici bulgari din Ucraina să ceară azil politic dacă violenţele vor continua.

"Situaţia de la Odesa este monstruoasă. Trebuie acţiuni urgente pentru limitarea violenţelor. Autorităţile ucrainene trebuie să dezarmeze grupurile paramilitare şi să limiteze influenţa grupurilor de extremă-dreapta", a declarat şeful diplomaţiei bulgare.

Aproximativ 300.000 de etnici bulgari trăiesc în sudul Ucrainei. "Va fi o mare problemă, dacă va fi un aflux masiv", a semnalat Vinghenin. 

Prima ofensivă serioasă organizată de guvernul de la Kiev şi zecile de decese din Odessa au dus la cele mai grave tensiuni dintre Rusia şi Occident de după Războiul Rece, transmite AP. Kremlinul a transmis că bătălia pentru oraşul Slaviansk controlat de separatişti proruşi a distrus Pactul de la Geneva, încheiat cu scopul de a pune capăt tulburărilor din ţara profund divizată.

Citeşte şi:

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

Friedl Ghunter
3.05.2014, 22:48:33

Ar fi bine ca Bulgaria să-şi recheme toate minorităţile bulgare din Ukraina şi Moldova. Ţara lor trebuie să rămână Bulgaria dacă vor o viaţă liniştită, paşnică şi fără probleme pt tot restul vieţii lor. Ce să caute bulgarii în Ukraina şi Moldova, !!! ???. Vor pace, linişte şi respect total pt ei, să meargă acasă la ei, unde cu singuranţă se vor simţi bine....

Modifică Setările