Europa

articolul anterior articolul urmator

Spania va acorda un ajutor lunar tinerilor care se mută la casa lor

1
18 Jan 2022 18:14:33
Autor: Cristina Morozan
La nivel european, Spania are una dintre cele mai mari ponderi de tineri care locuiesc împreună cu părinţii Foto stuff.com
La nivel european, Spania are una dintre cele mai mari ponderi de tineri care locuiesc împreună cu părinţii Foto stuff.com

Guvernul spaniol va plăti o subvenţie de 250 de euro pe lună tinerilor cu venituri mici, pentru a-i ajuta să se mute la casa lor, într-o ţară în care tot mai mulţi tineri adulţi locuiesc cu părinţii pentru că nu îşi permit costurile uneii chirii.

Ministrul Transporturilor, Mobilităţii şi Agendei Urbane, Raquel Sanchez, a declarat marţi, la sfârşitul şedinţei săptămânale a cabinetului, că începând din această lună, spaniolii cu vârsta de până la 35 de ani şi cu un venit anual mai mic de 24.318 euro pot solicita o subvenţie lunară pentru a închiria un apartament timp de doi ani, conform Reuters.

Subvenţia "este un element important pentru ca preţurile locuinţelor să nu mai fie un obstacol pentru emanciparea tinerilor", a spus ea. 
 
La nivel european, Spania are una dintre cele mai mari ponderi de tineri care locuiesc împreună cu părinţii. Conform datelor oficiale: aproximativ 55% din tinerii spanioli cu vârsta între 25 şi 29 de ani trăiau împreună cu părinţii, în 2020 , potrivit ultimelor date oficiale. în creştere cu 6,5 puncte procentuale faţă de 2013. 
 
Acest indicator estre strâns corelat cu şomajul în rândul tinerilor din Spania, unde 29% din persoanele cu vârsta de până la 25 de ani sunt înregistrate ca fără un loc de muncă. 
 
Cu toate acestea, acordarea de subvenţii directe pentru plata chiriilor ar putea să nu fie atât de eficientă pe cât speră guvernul de la Madrid, deoarece o cererea crescută pentru apartamentele mici va stimula şi mai mult creşterea preţurilor, a declarat Francisco Inareta, purtător de cuvânt la Idealista, cel mai mare portal imobiliar din Spania. 
 
"Experienţele precedente au arătat că principala consecinţă este o creştere directă a preţurilor", a spus Francisco Inareta, adăugând că chiriaşii ale căror venituri sunt doar cu puţin peste pragul anunţat de guvern se vor simţi discriminaţi pentru că vor trebui să plătească chirii mai mari fără a beneficia de subvenţii.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

Omul UnOm
18.01.2022, 18:34:34

Pentru multi tineri nu este neaparat lipsa banilor cea care ii impiedica sa se mute la casa lor ci mai ales comoditatea. Cand stai intr-o casa unde ai totul gata facut (curatenie, mancare, etc) si care in plus nu te costa nimic, de ce ai pleca sa stai singur in alta parte ? Astazi tinerii nu mai formeaza familii asa de devreme pe la 20 si ceva de ani, cum era cu numai 15-20 de ani in urma.Si de asta pot sta asa de mult cu parintii.

Modifică Setările