Europa

articolul anterior articolul urmator

Spania decide să vaccineze pensionarii din aziluri cu a treia doză de vaccin împotriva COVID-19

0
16 Sep 2021 19:33:42
Autor: News.ro
Spania este fruntaşă la vaccinarea anti-COVID
Spania este fruntaşă la vaccinarea anti-COVID

Spania a decis joi să administreze o a treia doză de vaccin împotriva COVID-19 pensionarilor din aziluri, a anunţat Ministerul Sănătăţii, relatează AFP.

Comisia Sănătăţii Publice de la Ministerul Sănătăţii a decis administrarea ”unei doze suplimentare persoanelor care locuiesc în aziluri, având în vedere fragilitatea acestora, profilul lor polipatologic şi faptul că trăiesc într-un mediu închis”, a anunţat într-un comunicat ministerul.
 
Azilurile spaniole au fost afectate în mod violent de pandemia covid-19 mai ales în timpul primului val, în primăvara lui 2020.
 
Această a treia doză urmează să fie administrată, de asemenea, altor grupuri de persoane cu risc, de exemplu pacienţi cu grefe sau care urmează tratamente care le slăbesc apărarea imunitară, adaugă ministerul, care a decis la începutul lui septembrie să se administreze o a treia doză de vaccin anticovid persoanelor foarte imunodeprimate.
 
Prin decizia vaccinării pensionarilor din aziluri, Spania urmează exemplul altor ţări, ca Franţa.
 
Alte ţări au decis, ca Israelul, să vaccineze cu o atreia doză de vaccin împotriva COVID-19 persoane în vârstă de peste 12 ani.
 
Guvernul britanic a anunţat marţi că o a treia doză de vaccin anticovid urmează să fie propusă persoanelor în vârstă de peste 50 de ani şi personalului de îngrijire.
 
Organizţaia Mondială a Sănătăţii (OMS) şi o parte a comunităţii ştiinţifice consideră că vaccinarea cu o a treia doză de vaccin împotriva covid-19 a populaţiei nu este justificată, deoarece vaccinurile rămân foarte eficiente împotriva formelor grave şi că salvează vieţi dacă sunt administrate mai întâi persoanelor nevaccinate, mai ales în ţările sărace.
 
Spania şi-a vaccinat 75% din populaţie şi face parte din plutonul ţărilor europene fruntaşe la vaccinare.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările