Europa

articolul anterior articolul urmator

Spania va avea nevoie de „milioane şi milioane de migranţi” în următorii ani, potrivit unui ministru spaniol

30
17 Jan 2020 12:12:14
Autor: Ştefana Radu
Spania va avea nevoie de milioane de migranti pentru a pastra nivelul actual al economiei FOTO EPA-EFE
Spania va avea nevoie de milioane de migranti pentru a pastra nivelul actual al economiei FOTO EPA-EFE

Ministrul spaniol al Migraţiei a declarat, joi, în cadrul Forumului privind migraţia al OCDE, care a avut loc la Paris, că Spania va avea nevoie de milioane de migranţi pentru a-şi putea păstra nivelul actual al economiei.

„Treiectoriile demografice sunt evidente. Se va întâmpla, nu vom scăpa de asta”, a afirmat ministrul siguranţei sociale, incluziunii şi migraţiei, Luis Escriva.

Spania, care are în prezent în jur de 47 de milioane de locuitori, va trebui să-şi deschidă porţile. Escriva a afirmat că traiectoria demografică a ţării este atât de îngrijorătoare încât „vom avea nevoie de 8 sau 9 milioane de oameni doar ca să ne păstrăm forţa de muncă la acelaşi nivel”.

Economia spaniolă va avea nevoie de „milioane şi milioane” de migranţi „în anii care vin”, pentru a rămâne la nivelul actual şi vecinii săi trebuie, de asemenea” să „fie pregătiţi pentru a integra” populaţiile exilate, a adăugat el.

Aceste declaraţii sunt asemănătoare cu remarcile Înaltului comisar francez pentru pensii, Jean-Paul Delevoye, care a estimat, la sfârşiul anului trecut, că „demografia europeană şi îmbătrânirea sa” necesită „50 de milioane de străini pentru a echilibra populaţia activă în Europa, în 2050”.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

30 Comentarii

CRISTIAN MIHAI VIRVOREA
17.01.2020, 12:26:29

Da, vor avea nevoie de emigranti. Dar si la astia trebuie o selectie, nu? Daca ai primit albanezi, ai dat-o in bara. La fel cu musulmanii din Orientul Mijlociu-pericol!. Din Africa, trebuie sa ai grija ca pe la pranz pica din picioare de somn. Problema grea, domne!

+11 (11 voturi)
Sorin Barbu
17.01.2020, 12:52:06

Spania nu are nevoie de borații din Albania ,africa sau musulmaci Cu de Romãnii nostri get beget care sunt muncitori .

+2 (4 voturi)
Necula Mario
17.01.2020, 12:28:34

Bravo !... asta este muzica la urechea jihadistilor si islamistilor... Socialistii astia spanioli se, misca repede...Abia ua luat puterea , si deja , au psu in miscare procesul de de spaniolizare , a Spaniei... Bravo Socialistilor spanioli. Bravo Colhozului european!...

+7 (9 voturi)
Stefan din Nord
17.01.2020, 12:53:58

Ce vreti sa doreasca un ministru al Migratiei ? Trage spuza pe turta lui ,invoca motive pentru invitarea a cat mai multi migranti .

+3 (5 voturi)
Utilizator Adevărul
17.01.2020, 12:55:46

Comentariu considerat abuziv.

Vezi toate comentariile (30)

Modifică Setările