Europa

articolul anterior articolul urmator

Spionii ucraineni învaţă româna

46
4 Apr 2021 10:55:03
Autor: Viorica Marin
Membri ai serviciuluui de Securitate al Ucraineni, SBU
Membri ai serviciuluui de Securitate al Ucraineni, SBU

Rectorul Academiei Naţionale din cadrul Serviciului de Securitate al Ucrainei (SBU), colonelul Andri Cerniak, a explicat că, pe lângă pregătirea pentru activităţi de contraspionaj, cursanţii instituţiei au parte şi de o pregătire lingvistică aprofundată, studiind mai multe limbi, printre care şi româna.

Cerniak a precizat că 12 limbi străine sunt predate la centrul lingvistic al Academiei Naţionale a SBU. „Printre acestea, se numără limbile de bază – germana, engleza şi franceza, dar şi limbi precum araba, chineza, persana, turca, maghiara, româna sau poloneza” – a explicat Andri Cerniak.
 
Rectorul a menţionat că Academia va selecta şi alţi specialişti, care să cunoască şi alte limbi, „deoarece provocările cu care se confruntă SBU sunt extrem de diverse”. „Chiar şi în principalele ţări europene există structuri care sunt subordonate statului agresor (Rusia, n.r.). Spun acest lucru în calitate de persoană care a condus o unitate de combatere a agresiunii informaţionale.
 
Au existat cazuri în care resurse media bine cunoscute din Germania şi ţări din Europa de Est au fost controlate de Federaţia Rusă şi au fost folosite pentru a lansa anumite campanii informaţionale. Apoi, acestea au fost preluate de televiziunea Rossia-24 şi de alte mass-media şi au fost răspândite peste tot în lume” – a explicat colonelul necesitatea cunoaşterii mai multor limbi de către angajaţii din serviciile speciale.
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

46 Comentarii

borris borris
4.04.2021, 11:15:00

In mod sigur, Ucraina si-a plantat destule conserve la noi, pentru ca ne iubesc la fel de mult precum fratii lor, rusii.

+10 (14 voturi)
Mihai din Bucuresti
4.04.2021, 11:40:20

SRI si SIE tre sa racoleze cetateni ucranieni de origine romana ei stiind bine limba uraineana sa fie angajati in sifonarie pe postul de ciripitor acoperit departamentul turnatori.

-4 (10 voturi)
Lucifer
4.04.2021, 11:15:40

Păi noi ce să mai învăţăm rusa şi ucrainiana că avem destui români prin Ucraina care ştiu rusa şi ucrainiana....

-1 (5 voturi)
Maleficio Decenu
4.04.2021, 11:31:31

Am devenit și ținta lor halal vecini,cred că și Marea Neagră învață româna între timp că și ea ne ”iubește”.

+2 (4 voturi)
Tăunu
4.04.2021, 11:37:11

Ucraina este o țară bastardă creată de Lenin și de Stalin și căreia Hrușciov i-a mai adăugat, în anii 50, Crimeea, pământ rusesc . Să nu uităm că masacrul de la Fântâna albă a fost pe teritoriul ucrainean iar românii au interzisă limba română în școlile ucrainiene. Aviz pescuitorilor în ape tulburi, cunoaștem istorie, am trecut de perioada în care credeam că tot ce zboară se mănâncă !

-4 (20 voturi)

Vezi toate comentariile (46)

Modifică Setările