Europa

articolul anterior articolul urmator

Strategia Greciei de a descuraja migranţii afgani să intre în ţară. Aproximativ 12.000 de euro au fost alocaţi pentru anunţuri publicitare în ziarele afgane

2
19 Sep 2021 11:03:07
Autor: Maria Ţaga
Grecia a instalat un gard de 40 de kilometri şi un sistem de supraveghere la graniţa sa cu Turcia, pe fondul îngrijorărilor privind creşterea numărului migranţilor din Afganistan. FOTO Shutterstock
Grecia a instalat un gard de 40 de kilometri şi un sistem de supraveghere la graniţa sa cu Turcia, pe fondul îngrijorărilor privind creşterea numărului migranţilor din Afganistan. FOTO Shutterstock

Ministerul pentru Migraţie de la Atena a decis să apeleze la o campanie în presă şi social media pentru a descuraja cetăţenii afgani să imigreze în Grecia fără să ştie legile şi regulile pentru solicitanţii de azil, relatează ekathimerini.com.

Campania de 73.532 de euro, finanţată de fonduri locale şi europene, va prezenta, de asemenea, condiţiile de viaţă la care se pot aştepta afganii în Grecia, dacă aleg să călătorească prin mijloace nelegale şi să solicite azil.

Reţelele sociale se află în centrul campaniei, care prevede videoclipuri şi bannere ce apar în mod regulat pe platforma de mesagerie Viber şi pe site-urile afgane timp de cel puţin trei luni. Astfel, vor fi afişate timp de cel puţin 3 luni bannere pe site-urile afgane, iar circa 12.000 de euro au fost alocaţi pentru anunţurile care vor fi publicate în ziarele afgane.

De asemenea, vor fi utilizate YouTube, Dailymotion, Facebook şi alte platforme populare, cu scopul de a ajunge la cât mai mulţi oameni posibil.

Peste 12.000 de euro au fost alocaţi, de asemenea, pentru anunţurile care vor fi publicate în ziarele afgane.

Grecia a securizat graniţa sa cu Turcia

Grecia a instalat un gard de 40 de kilometri şi un sistem de supraveghere la graniţa sa cu Turcia, pe fondul îngrijorărilor privind creşterea numărului migranţilor din Afganistan.
„Nu putem aştepta pasiv posibilul impact", a spus ministrul Michalis Chrisochoidis, care se ocupă de problemele privind protecţia civilă, citează BBC.
El s-a aflat vineri într-o vizită în regiunea Evros, unde a precizat: „Graniţa noastră va rămâne inviolabilă". Comentariile lui vin în timp ce Turcia a cerut ţărilor europene să îşi asume responsabilitatea pentru migranţii afgani.

Într-o conversaţie telefonică cu prim-ministrul grec Kyriakos Mitsotakis, preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a afirmat că o creştere mare a numărului oamenilor care părăsesc Afganistanul ar reprezenta „o provocare serioasă pentru toţi".
 
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

2 Comentarii

FB Adonis
19.09.2021, 16:19:40

Afganii ar face bine sa se orienteze la tarile vecine de aceeasi religie cu ei daca vor sa emigreze. Consider ca Turcia a pompat destui musulmani in Europa pt a face apel la tarile europene sa-si asume alte responsabilitati!!

-9 (11 voturi)
Groza Carmen
19.09.2021, 19:05:11

Ce mare primejdie, am întețes că UE are deficit de cel puțin 100.000 șoferi de TIR - afganii nu sunt buni de nimic? Mai înțâi le distrugi țara și te retragi, după care se dorește compactarea lor în AFG ca într-un siloz năruit pentru vite - unde au dispărut programele de integrare și dezvoltare. Gata, nu-s? Show-uri și trucuri? Orice familie normală, cunoscătoare de engleză poate fi integrată! Italia e plină de zone depopulate etc.

-10 (10 voturi)
Modifică Setările