Europa

articolul anterior articolul urmator

SUA, îngijorate că Marea Britanie ar putea părăsi Uniunea Europeană

0
10 Jan 2013 13:26:16
Autor: Ana-Maria Vieru

SUA vor ca Marea Britanie să rămană în Uniunea Europeană şi se tem că o iesire a britanicilor ar fi împotriva intereselor americane, a declarat Philip Gordon, unul dintre adjuncţii secretarului de stat Hillary Clinton.

 

Philip Gordon este cel care a vizitat România în vară pentru a disuta îngrijorările SUA privind acţiunile guvernului din România. 

"Avem o relaţie  din ce în ce mai bună cu UE, instituţie care are o este din ce în ce mai influentă în lume, şi vrem să vedem şi o voce puternică a britanicilor în aceasta Uniune", a declarat Philip H. Gordon, Asistent-Secretar de Stat pentru Afaceri Europene si Eurasiatice, la o întrunire de la Londra.

"Acesta este interesul Americii", a adugat Philip Gordon. "Mai mult decât orice, vocea sa (a Marii Britanii - n.red.) în cadrul Uniunii Europene este esenţială pentru Statele Unite ale Americii", a concluzionat Gordon.

Oficialii americani au lansat avertismente similare, în ultimele săpămâni, dar a fost pentru prima dată când un membru senior al guvernului Obama a vorbit public despre riscurile generate de dezbaterea din Marea Britanie cu privire la viitorul său european.

Premierul britanic, David Cameron, este aşteptat să declare public, în cadrul unui discurs, că, dacă va fi ales cu o majoritate în 2015, el va folosi o revizuire a tratatului UE pentru a sprijini noi acorduri de guvernare în zona euro pentru a repatria unele puteri, scrie "The Guardian".

 
 

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările