Europa

articolul anterior articolul urmator

SUA ar putea anunţa săptămâna aceasta achiziţionarea unui sistem de apărare antirachetă pentru Ucraina

2
27 Jun 2022 08:38:22
Autor: Viorica Marin

Statele Unite vor anunţa probabil săptămâna aceasta achiziţionarea unui sistem avansat de apărare antirachetă sol-aer cu rază medie şi lungă pentru Ucraina, a declarat duminică o sursă familiarizată cu problema pentru Reuters.

Se aşteaptă, de asemenea, ca Washingtonul să anunţe şi alte forme de asistenţă de securitate pentru Ucraina, inclusiv muniţie suplimentară de artilerie şi radare de contrabaterie, pentru a răspunde nevoilor exprimate de armata ucraineană, a adăugat sursa.

Armamentul este cea mai recentă asistenţă oferită Ucrainei de către Statele Unite de când Rusia şi-a invadat vecinul est-european în februarie.

În această lună, preşedintele Joe Biden a fost de acord să ofere Ucrainei 700 de milioane de dolari în ajutor militar, inclusiv sisteme avansate de rachete care pot lovi cu precizie ţinte cu rază lungă de acţiune.

Muniţia, radarele de contrafoc, o serie de radare de supraveghere aeriană, rachetele antitanc Javelin suplimentare, precum şi armele antiblindate fac, de asemenea, parte din acel pachet, au spus oficialii.

Washingtonul a renunţat, la începutul acestei luni, să vândă Ucrainei patru drone mari, cu armament, pe fondul îngrijorării că radarul şi echipamentul lor de supraveghere ar putea crea un risc de securitate pentru Statele Unite dacă acestea ar cădea în mâinile Rusiei.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

2 Comentarii

Strong Ukraina
27.06.2022, 12:21:20

. Putineeeeeee vineeee baăăăăăăă!!! ha ha ha ha ah ah ah a

Amdo Odma
27.06.2022, 12:31:01

Daca nu sunt si sol-sol, nu-i ajuta prea mult. Ucrainienii au probleme cu artileria rusilor, rachetele n-au contribuit prea mult in razboiul asta.

Modifică Setările