Europa

articolul anterior articolul urmator

Guvernul suedez a relaxat recomandările pentru persoanele în vârstă şi a limitat numărul de persoane în baruri

0
22 Oct 2020 18:50:23
Autor: Cristina Ene
Foto arhivă
Foto arhivă

Guvernul Suediei a anunţat joi că vârstnicii nu mai trebuie să se autoizoleze, indicând rata mai mică a infecţiilor în raport cu cele din primăvară şi faptul că sănătatea lor mintală a avut de suferit.

„Agenţia de sănătate publică a decis că persoanele în vârstă şi cei din categorii speciale de risc să fie supuse acelorlaşi recomandări ca restul populaţiei”, a spus ministrul sănătăţii Lena Hallengren.
 
Pănă acum vârstinicii erau sfătuiţi să evite interacţiunile ,transportul public, magazinele şi spaţiile publice aglomerate.
 
Autorităţile sanitare spun că populaţia e sfătuită în continuare să evite adunările mari, să rămână acasă la primele semne de boală şi să păstreze distanţarea socială.
 
„Viaţa zilnică nu poate fi la fel ca înainte de pandemie. Dar sunt multe alte moduri de viaţă care nu înseamnă doar să supravieţuieşti”.
 
Suedia a înregistrat circa 107.000 de cazuri de infecţie cu coronavirs, între care 5.900 de decese.
Suedia a înăsprit restricţiile în baruri, limitând de joi numărul persoanelor din baruri la 50. În acelaşi timp a anunţat relaxarea restricţiilor pentru evenimente în aer liber care permit păstrarea distanţei sociale. 300 de spectatori vor fi permişi, în loc de maxim 50 ca până acum.
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările