Europa

articolul anterior articolul urmator

Summit de criză, anti-Putin, în Lituania. Ce scenarii pentru Rusia fără Putin au discutat criticii liderului de la Kremlin

5
28 May 2022 16:11:25
Autor: George-Andrei Cristescu
FOTO AFP
FOTO AFP

Cei mai duri critici ai lui Putin din Rusia şi Occident s-au întâlnit vineri la Vilnius (Lituania) pentru un summit de criză. La trei luni de la începutul războiului din Ucraina, actuali şi foşti politicieni, jurnalişti, activişti pentru drepturile omului şi experţi în diverse domenii au vrut să exploreze modalităţi de a pune capăt domniei lui Vladimir Putin, după aproape 23 de ani de când se află la putere, scrie tabloidul german Bild.

Conferinţa a fost iniţiată de ministrul de externe lituanian Gabrielius Landsbergis. În total, au participat aproximativ 70 de persoane, între acestea ruşi care locuiesc de mult timp în străinătate. Potrivit unui corespondent Bild, unul dintre ei chiar a ţinut un discurs comparând regimul lui Putin din Rusia cu regimul lui Hitler din Germania nazistă, conform Ziare.com.

Un alt participant la întâlnire a subliniat că Occidentul nu înţelege pe deplin motivele ideologice ale preşedintelui rus. 
 
„Putin crede că ruşii sunt superiori etnic faţă de ucraineni. De aceea are dreptul să-i subjuge. Şi de aceea Rusia are nevoie urgentă de «de-putinizare». Cu cât mai devreme, cu atât mai bine”, a spus vorbitorul. 
 
Bild notează că trei scenarii pentru răsturnarea de la putere a lui Putin au fost discutate în cadrul conferinţei. 
 
Potrivit primului, cel mai puţin probabil, actualul regim se va destrăma, ceea ce va duce la noi alegeri în ţară. 
 
Al doilea scenariu, o lovitură de stat militară, în urma căreia guvernul din Rusia va deveni mai slab. 

Al treilea - experţii şi politicienii consideră că cea mai dureroasă opţiune pentru Federaţia Rusă este o revoltă în masă din cauza foametei şi a sărăciei. Acest lucru ar putea duce la un război civil în interiorul ţării şi, ca urmare, la căderea regimului Putin.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

5 Comentarii

= aceeaşi mizerie
28.05.2022, 18:18:22

"...Occidentul nu înţelege pe deplin motivele ideologice..." ale ne(putin)ciosului, spunea un "participant"... De fapt, Occidentul nu poate înţelege nimic din ce vrea ne(putinc)ciosu' fiindcă acesta face ce face din motive idiot-ilogice, nu din alte motive... putin = hitler = aceeaşi mizerie

+1 (5 voturi)
DAC120
28.05.2022, 20:05:18

La obraznicia lui Putler exista o singura solutie pe termen lung: NATO sa intervina si sa-i dea peste b0tt Rasiei ! Crimele comise de catre armata Nazista Rusa trebuie sa inceteze, pentru ca altfel vor fi exportate si la altii , iar Romania se afla in prima linie! Asa ne-a dat noua Dumnezeu noua romanilor vecini nenorociti: hungaroizi, rusi si alte t@r@turi!

0 (2 voturi)
DEFENDER UE-Ukraina
28.05.2022, 21:06:27

Putin nu se va lasa nici cand va pierde 200 000 de soldati dupa aceasta limita va putea sa aiba presiuni din partea armatei este limita de sustinere a armatei ruse

0 (2 voturi)
DEFENDER UE-Ukraina
28.05.2022, 21:43:51

soltzii si macronii nu inteleg ca au de a face cu Führer al Rusiei nu va ceda nici daca se sinucide !

0 (2 voturi)
Mircea Lupan
29.05.2022, 08:37:31

"Al treilea (scenariu) - experţii şi politicienii consideră că cea mai dureroasă opţiune pentru Federaţia Rusă este o revoltă în masă din cauza foametei şi a sărăciei. Acest lucru ar putea duce la un război civil în interiorul ţării şi, ca urmare, la căderea regimului Putin." Citeste mai mult: adev.ro/rclfi4 Scenariul asta e cel mai potrivit pentru ca sobolanul de la Kremlin sa aiba sfarsitul lui Gaddafi.

Modifică Setările