articolul anterior articolul urmator

Summit NATO la Bruxelles, concluzii la Helsinki

3
11 Jul 2018 09:37:21
Cristian Unteanu
FOTO Presidency.ro
FOTO Presidency.ro

3 Comentarii

George Militaru
11.07.2018, 10:22:06

SĂ AȘTEPTĂM, DOMNU UNTEANU. A MAI RĂMAS PUȚIN ȘI VOM VEDEA CONCLUZIILE SUMMIT-ULUI. ASTA CU ATÂT MAI MULT CU CÂT ROMÂNICA ESTE „OUT OF THE GAME” ÎN CEEA CE PRIVESTE DECIZIILE NATO, EA ALINIINDU-SE CUMINTE DUPĂ CE SEMNE PRIMEȘTE. DAR DE CÂND NEA MELE E LA „BUTOANE” NICI SEMNALELE NU MEI AU EFECT.

Lucifer
11.07.2018, 11:08:02

După logica luiTusk, SUA trebuie să fie prietenă cu Europa, dar Europa poate să NU fie prietenă cu SUA(ba chiar poate fi "prietenă" cu Rusia în detrimentul SUA...). Ipocrizia lui Tusk frizează ticăloşia, mai ales când vine din partea unui polonez. Pentru România este mai interesant ce vor "găvări" Trump şi Putin. Ca părere, nu vor putea evita subiectul Ucraina şi Crimeea, este cel mai important pentru Putin şi Rusia. Sper ca Trump să pună problema compensaţiilor, respectiv dacă Rusia a luat Crimeea, să ia şi SUA ceva, respectiv Moldova(cu plecarea armatei ruse din Transnistria). Asta ar fi varianta pozitivă pentru România. Dar poate fi şi o variantă negativă, de exemplu un condominium SUA-Rusia pe Frontul de Est(Ucraina, Moldova, Georgia, poate chiar mai extins, Doamne fereşte!). Dar mai este puţin şi vom afla cum stau lucrurile. Sper ca vizita lui Trump să fie de bun augur pentru România+Moldova.

profesoru
11.07.2018, 15:28:13

”prietenia dintre Moscova şi Ankara, căci Putin a înţeles că nu-şi putea păstra aliatul decât în aceşti termeni, lăsându-i lui Erdogan ocazia...” - Turcia e membră NATO, e aliata Occidentului, nu a Rusiei. Dar propagandiștii răstălmăcesc realitatea pe principiul ”ăia care nu ne place de ei înseamnă că sunt aliați”. ”modificări de frontiere. Dacă se acceptă asta în cazul Crimeii, precedentul este creat...” - precedentul a fost creat în 2008, când țările occidentale au recunoscut independența Kosovo. Putin a avertizat atunci că se deschide astfel cutia Pandorei. Ceea ce s-a și întâmplat.

-1 (1 vot)