Europa

articolul anterior articolul urmator

Susţinut de Putin, dictatorul din Belarus ameninţă să „ţintească capitale“ din Occident

10
3 Jul 2022 08:18:04
Autor: Viorica Marin
Preşedintele Belarusului, Aleksandr Lukaşeno
Preşedintele Belarusului, Aleksandr Lukaşeno

Preşedintele belarus Alexandru Lukaşenko s-a folosit de un discurs, sâmbătă, pentru a ameninţa cu represalii militare pe oricine îi atacă ţara, pe măsură ce tensiunile legate de războiul din Ucraina vecină rămân ridicate, potrivit AFP.

 
Vorbind în ajunul sărbătoririi Zilei Independenţei a ţării, Lukaşenko a spus că a ordonat forţelor sale armate să vizeze "centrele de decizie" ale capitalelor occidentale în cazul unei atac asupra Belarusului, adăugând: "Nu ne atinge - şi nu te vom atinge", potrivit agenţiei de presă de stat Belta.
 
De la atacul Kremlinului contra Ucrainei, pe 24 februarie, Belarus a servit drept bază pentru forţele ruse. 
"Suntem provocaţi", a lansat el, ameninţând să riposteze "imediat" la orice atac al inamicului contra teritoriului Belarusului", un mesaj destinat Kievului şi Occidentului. 
 
În ciuda faptului că Rusia a fost cea care a invadat Ucraina, Moscova şi aliatul său Minsk au încercat în repetate rânduri să se portretizeze ei înşişi în victime ale presupusului Occident ostil şi ale politicilor NATO.
 
Au existat temeri că Belarus ar putea intra oficial în război alături de Rusia de când a început conflictul în Ucraina, Lukaşenko recunoscând că rachetele ruseşti au fost lansate asupra Ucrainei de pe teritoriul Belarusului în primele săptămâni ale invaziei.
 
La summitul de două zile de la Madrid, la începutul acestei săptămâni, NATO a decis să-şi întărească semnificativ flancul estic şi să înceapă procesul de admitere a Finlandei şi a Suediei în alianţa de apărare.
 
Preşedintele rus Vladimir Putin şi-a anunţat apoi intenţia de a răspunde unui posibil transfer al soldaţilor NATO în Finlanda cu desfăşurări proporţionale de trupe ruseşti în regiune.
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

10 Comentarii

Buch
3.07.2022, 08:10:41

Du-te ba si fa Unirea nu te vezi ca esti o piatra de moara agatata ! Nazistii se bat care sa fie mai repede in NATO !

-19 (19 voturi)
Sever H.
3.07.2022, 08:30:44

O noua opinie emisa dintre Buchi.

+4 (4 voturi)
Maria Alexa
3.07.2022, 09:20:14

Buca este in delir total ! P.S.Ucraina n-a depus NICIODATA cererea de aderare la NATO asa ca nu mai vindeti povesti in era internetului.

+4 (4 voturi)
Buch
3.07.2022, 09:29:18

Maria Alexa "P.S.Ucraina n-a depus NICIODATA cererea de aderare la NATO asa ca nu mai vindeti povesti in era internetului." Mintiti ca orice nazista . https://nato.mae.ro/node/269

-16 (16 voturi)
GABRIEL CATALIN ll
3.07.2022, 08:42:02

Cap de sfecla cu mustăți e curajos, are epava in spate care îi ia apărarea :))) asta nu are habar pe ce lume trăiește.

+6 (6 voturi)

Vezi toate comentariile (10)

Modifică Setările