articolul anterior articolul urmator

Tehnologia minciunii

14
10 Jan 2019 11:31:25
Radu Preda

14 Comentarii

A(n)
10.01.2019, 12:50:47

"la trei decenii de la căderea dictaturii comuniste, ce „posibilităţi” de manipulare, inducere în eroare şi alte asemenea mecanisme sunt utilizabile azi pentru a forma un curent de opinie, pentru a amplifica o imagine deformată sau o percepţie interesată. Tehnologia minciunii are la dispoziţie căi noi." Nu stiu la ce face referire chestia asta si defapt ma ingrozesc la ideea ca as sti. Dar pentru ca trebuie sa fim la domeniul teologic, se stie ca Hristos nu a lasat nimic scris, bine in afara de scrisoarea catre regele care a vrut sa-L intalneasca. De ce n-a scris Hristos nimic ? Pai eu cred ca n-a scris pentru ca stia ca va veni un concept numit Sola scripta. Ce a insemnat inventarea de catre cel rau a acestui concept cunoastem noi azi: o perpetuare a minciunii extrem de simpla. Un exemplu banal: iei un verset in care scrie : Matei 1.25 Şi nu a cunoscut-o până ce ea L-a născut pe Fiul ei. Si daca iei pe nepraghetite pe un om care are grijile lui si ii pui in fata versetul asta asa simplu, l-ai terminat. Pentru ca poti sa-i zici urmatoarele minciuni: Vezi dupa ce a nascut a cunoscut-o ! Si omul saracu sta si nu ii vine sa creada pentru ca el stia din auzite de la Sfanta traditie total invers. Deci acest concept nu este deloc invete de azi, ci noi crestinii stim ca a fost inventat acum 500 ani. Dar asta e adevarat, a fost inventat odata cu tehnologia stiintifica : cartile tiparite ale lui Gutenberg.

-2 (2 voturi)
victor catuna
10.01.2019, 12:57:44

Domle,cam ai dreptate! Dar daca nu ai o bază solidă de educație inca din primii ani de viață,poti fi manipulat si prin semne, nu este nevoie de tehnologie. Nu e prost cine minte , prost este cine crede minciuna!

+1 (1 vot)
A(n)
10.01.2019, 13:11:39

Este vai de el cel care induce sminteala, dupa cum si scrie: Vai de cel care va aduce sminteala, care trebuie sa vina, dar vai de cel care o va aduce. Si apoi scrie: mai bine nu s-ar fi nascut. Deci desigur minciunile sunt foarte mari dar noi trebuie sa discutam cum putem sa-i salvam pe cei care au ca meserie minciuna ? Pentru ca de ei va fi extrem de rau. Imi aduc aminte ca era odata cronica carcotasilor, care in mare a fost salvata

-2 (2 voturi)
A(n)
10.01.2019, 13:04:25

Domnul moderator de la realitatea a fost simpatic: avea cosmaruri cu istoria. Desi am inteles ca are stramosi chiaburi, deci niste corupti. In fine rezolvarea la acesta situatie: in opinia mea fratii nostrii trebuie sa faca din Stefan cel Mare brand de tara. Si sa-l inregistreze asa cum a fost inregistrat Arsenie Boca. Si apoi sa vina sa zica: Voi ati ales viitorul tehnologic, OK, de azi inainte nu mai aveti drept sa folositi acest nume.

-2 (2 voturi)
A(n)
10.01.2019, 14:41:17

"Un caz recent din Germania" Nu stiu ce s-a intamplat in caz dar nu mi se pare reprezentativ. Mai ales ca a fost si demascat ! Probabil a fost vorba de o sarlatanie, iar in sarlatanii sunt maestrii orientalii pentru ca ei o fac genetic de milenii. Osho de exemplu avea 99 de Rolls Royce . In opinia mea supremul il reprezinta fenomenul OZN. De exemplu se scria recent ca a fost un incendoiu in America si americanii au crezut ca au venit extraterestrii. Sau erau stiri ca Papa are un departament de crestinare a eventualilor extraterestrii. Nu stiu daca e fake news dar e conform cu starea de spirit. Bine mai e si cazul vrajitorilor, zodiac, etc care este foarte puternic. Este foarte puternic si la noi si are emisiuni dedicate, dar in opinia mea este sub OZN deoarece exista din istoria antica. La fel cum e budismul de exemplu. OZN in schimb s-a conceput sub ochii nostrii si este o opera de arta in domeniul minciunii. Evolutia ateista este si ea de primul loc evident, dar aici s-a intamplat un fenomen fatal: invocand stiinta evident ca odata cu trecerea timpului si dobandirea de cunostinte stiintifice minciuna asta devine deconspirata.

-3 (3 voturi)