Europa

articolul anterior articolul urmator

Tesla, obligată de instanţă să oprească defrişările pentru construirea megafabricii sale în apropiere de Berlin

5
17 Feb 2020 11:55:07
Autor: Cristina Ene
FOTO EPA-EFE
FOTO EPA-EFE

La presiunile activiştilor de mediu locali, o instanţă superioară germană a decis oprirea temporară a defrişărilor în vederea construirii primei megafabrici Tesla în Europa, în apropiere de Berlin, relatează Reuters.

Biroul de mediu al landului german estic Brandenburg dăduse undă verde defrişării a 92 de hectare de pădure în Gruenheide însă compania lui Elon Musk nu primise autorizaţie de construcţie.
 
Potrivit Berlin Spectator, producătorul american de maşini electrice a apucat deja să taie deja sute de copaci. Premierul german s-a împlicat ca procedurile birocratice să fie accelerate, ceea ce şi explică faptul că Telsa a obţinut permisiunea de a defrişa pădurea mai devreme decât în mod obişnuit.
 
Instanţa superioară a landurilor Berlin şi Brandenburg a transmis într-un comunicat că a emis hotărărea de a stopa defrişările, întrucât altfel aceasta ar fi fost finalizate în trei zile, înainte ca curtea să se pronunţe asupra plângerii înaintate de organizaţia de mediu locală Liga Verde din Brandenburg.
 
„Nu trebuie să se presupună din start că moţiunea prin care se solicită protejarea pădurii nu are nicio şansă de reuşită”, se arată în motivarea deciziei.
 
 
Sute de oameni au protestat faţă de construirea megafabricii spunănd că pune în pericol fauna şi flora locale precum şi rezervele de apă, în timp ce politicienii pro-mediu de afaceri din cadrul partidelor Democrat-Creştin şi Liber Democrat au avertizat că o bătălie legală în această chestiune ar aduce prejudicii imaginii Germaniei ca mediu pentru investiţii.
 
Tesla îşi propune să înceapă producţia în iulie 2021 estimând pentru început o producţie anuală de 150.000 de autoturisme.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

5 Comentarii

aprod
17.02.2020, 12:03:29

Corect ! Sa vina Tesla sa faca masini in Germania pare de rasul curcilor .

IonIon Codreanu
17.02.2020, 15:46:42

Nu-i de râsul curcilor... Este vorba de mașini ELECTRICE, proiectate DE LA ÎNCEPUT pentru a fi electrice, nu de mașini cu motor termic, ADAPTATE să fie puse în mișcare de motoare electrice. Este adevărat că sunt inferioare ca realizare a caroseriei și sistemelor față de cele cu motor termic, dar în Europa, încă NIMENI nu a proiectat un autoturism electric DE LA ÎNCEPUT. Când o vor face, nemții vor putea oferi o concurență pentru Tesla. Aștept cu nerăbdare momentul la BMW, VW-Audi, Mercedes...

foarte atent
17.02.2020, 12:40:21

vino ma in Romania, aici defrisezi si paduri si fabrici si orase si nu te intreba nimeni nimic!!

+2 (2 voturi)
un cetatean european
17.02.2020, 20:30:32

deci pesedei aveau viziune pentru viitor, au defrisat preventiv ca stiau ei ca Tesla o sa vina in Europa...:))))

Cel Mare Scarambeu
17.02.2020, 12:55:53

Bai nene,da mai construiesc astia multe megabrice in lumea asta???