Europa

articolul anterior articolul urmator

Toţi parlamentarii germani musulmani au votat în favoarea legalizării căsătoriilor între persoanele de acelaşi sex

10
3 Jul 2017 06:07:10
Autor: Laurenţiu Sirbu
Membrii Partidului Verde sărbătoresc victoria pentru egalitatea căsătoriei/ Foto: EPA
Membrii Partidului Verde sărbătoresc victoria pentru egalitatea căsătoriei/ Foto: EPA

Toţi cei şase musulmani, membri ai parlamentului german, au votat în favoarea legalizării căsătoriilor între persoanele de acelaşi sex, în timp ce Angela Merkel a fost criticată pentru opoziţia ei la acest proiect legislativ, atunci când a declarat: „Căsătoria este între un bărbat şi o femeie”, relatează The Independent.

În ciuda opoziţiei cancelarului german, măsura istorică a „căsătoriei pentru toţi” a fost aprobată  cu 393 de voturi pentru şi 226 împotrivă, un vot ce a fost primit cu ovaţii deschise din partea reprezentanţilor ce au susţinut această schimbare legislativă.

Partidul Verde, ai cărui membri au lansat confetti în camera Bundestag-ului la anunţul rezultatului acestui vot, a confirmat că toţi cei patru membrii musulmani au votat pentru această legislaţie.

Aydan Ozoguz, un alt parlamentar musulman al Partidului Social Democrat, a declarat că a votat pentru, după ce partidul său a criticat-o pe Angela Merkel pentru întârzierea ruşinoasă a acestei schimbări legislative.

Această temă a divizat Uniunea Creştin Democrată, coaliţia Angelei Merkel, ce rămâne principalul grup parlamentar şi care conduce în sondajele de opinie pentru alegerile din luna septembrie.

Angela Merkel a fost întotdeauna clară în ceea ce priveşte opoziţia ei personală faţă de egalitatea căsătoriei, dar membrul partidului ei, Cemile Giousouf, primul reprezentant musulman ales în Bundestag în anul 2013, a fost unul dintre primii ce a susţinut această legislaţie.

Activistul Filipe Henriques a comentat această situaţie mai puţin obişnuită, declarând că „Cemile este o femeie musulmană şi o conservatoare. Ea a votat pentru egalitatea căsătoriei, iar majoritatea colegilor ei din CDU au votat împotrivă. Merkel consideră căsătoria legătura sacră dintre un bărbat şi o femeie. Majoritatea germanilor şi toţi reprezentanţii musulmani cred în egalitate. Cine are nevoie de integrare?”

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

10 Comentarii

Mandrean Paul
3.07.2017, 06:48:46

Asadar "Partidul Verde, ai cărui membrii au lansat confetti..."? ..."ai carui membrii..."? "membrii"? Unul dintre sunetele și una dintre literele cele mai năstrușnice în limba română este „i”. Nu prea știm cu câți „i” se scriu cam multe cuvinte. Așadar, cu câți "i" se scrie cuvântul „membri”? Spun apăsat, să se audă o dată pentru totdeauna: „membri” se scrie cu un singur "i"! Gazetaria este o meserie extrem de grea daca nu cunoastem limba română.

+1 (1 vot)
Iris IRIS
3.07.2017, 06:52:08

Este si firesc ca musulmanii sa voteze asemenea lege ...barbatii merg la brat pe strazile oraselor arabe, iar sarutul intre persoane de acelasi sex este public de la Mohamed incoace. Femeile sunt acolo la ei considerate niste masini de facut copii !

+2 (2 voturi)
florinakis
3.07.2017, 07:01:05

exact ce le lipsea nemtilor .... or sa le placa aranjamentele de vara ...

+2 (2 voturi)
adin
3.07.2017, 08:09:05

De aia se opune Iohanis la Legea Normalitatii !

+1 (1 vot)
Razvan Prep
3.07.2017, 08:54:42

Astia tocmai au legalizt propria violare. Sa fie razboi civil in Germania pe premiza eu te ... in ... Nu eu te ... in ...

+2 (2 voturi)

Vezi toate comentariile (10)

Modifică Setările