Europa

articolul anterior articolul urmator

Trădare la Chişinău: Maia Sandu şi Andrei Năstase fac alianţă cu socialiştii

4
6 Jun 2019 06:39:46
Lulea Marius Dorin

După o întâlnire cu Kozak, care nici nu ar fi trebuit să aibă loc, Maia Sandu şi Andrei Năstase au luat o decizie istorică: trădează electoratul pro-european şi fac alianţă cu socialiştii. Decizia reprezintă o puternică lovitură pentru politicienii români care au girat aceste formaţiuni politice şi care astăzi trădează.

Situaţia la Chişinău este la moment dramatică. Politicienii de la Bucureşti şi-au băgat iar coada superficial în politica de la Chişinău, au îndemnat electoratul pro-european şi au girat pentru Maia Sandu şi Andrei Năstase. România trebuie să refuze pe viitor orice implicare în politica de acolo, dar nu o va face.

Nu este vorba doar despre fostul preşedinte Traian Băsescu, ci de absolut toate partidele politice. Fostul preşedinte dovedeşte încă o dată naivitate şi superficialitate în abordarea problemei Basarabiei împreună cu toată echipa sa. Problema că jocul lui înseamnă drama fraţilor de dincolo de Prut.

Nu a trecut mult de la câştigarea alegerilor şi Maia Sandu şi Andrei Năstase vin cu o decizie de trădare de-a dreptul istorică: fac alianţă cu socialiştii. Sunt curios ce spun acum deputaţii unionişti aleşi pe aceste liste: continuă în acest format dezastruos? Vor fi ei oare părtaşi la această acţiune antiromânească?

Nici Iurie Roşca nu i-a întrecut în rapiditatea deturnării mesajului, cel care a devenit de asemenea din pro-român un mare anti-român. Voronin la momentul de faţă pare a fi de departe cel mai patriot politician ce a existat dincolo de Prut: nu a fost el cu România, dar cu siguranţă a făcut faţă Rusiei şi a refuzat dialogul cu emisarii federalişti ai acesteia.

Sigur că în spatele oricărei decizii importante de trădare se află numai şi numai dorinţa de a face fapte bune. Acest lucru nu se face împotriva basarabenilor ci este o decizie grea dar care trebuie făcută tocmai pentru binele basarabenilor. Cam acesta este mesajul manipulator şi ruşinos lansat de Maia Sandu în spaţiul public şi care ar justifica deturnarea traseului pro-european. Ei fac alianţă cu Rusia ca să salveze pe Basarabeni din mâna oligarhiei, aşa este discursul manipulator promovat către membrii de partid şi susţinători. Sigur că nu cred că cineva cu capul pe umeri poate crede aşa ceva, dar acest mesaj are scopul de a reduce impactul devastator al veştii.

În numele poporului multe fapte rele s-au făcut de-alungul timpului. Problema este că în Basarabia există un control strict al informaţiei, iar Bucureştiul a abandonat practic toate mijloacele media de care dispunea: finanţările sunt de-a dreptul ruşinoase sau lipsesc cu desăvârşire. Trădarea este şi în guvernul de la Bucureşti.

Cel care a reuşit să îi unească este tocmai trimisul Moscovei la Chişinău: Dmitri Kozak. Aceştia s-au prezentat la raport la prima chemare şi ca umilinţa oferită să fie maximă exact unde aceştia şi-au dorit: în clădirea preşedintelui pro-rus Igor Dodon.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

4 Comentarii

Lucifer
6.06.2019, 10:07:02

Nu este chiar aşa, situaţia este mai complicată. În primul rând, anticipatele nu ar fi rezolvat nimic, ar fi rezultat aceeaşi situaţie. Se impunea o alianţă de guvernare între două dintre cele trei forţe politice relativ egale: PSRM, PDM şi ACUM. Ca părere, nici Vestul, nici Rusia n-au forţat nota. S-a ales "răul cel mai mic", respectiv o alianţă între PSM (aparent pro-rus) şi ACUM (pro-occidental), care stabilizează, cel puţin pentru moment, situaţia din Moldova. S-ar putea să fie bine. Dar, da, guvernul României şi serviciile secrete româneşti au suferit o înfrângere fiindcă au susţinut pe "oligarhul cel rău" Plahotniuc şi nu au făcut nimic pentru unirea partidelor pro-unioniste ca PL, BUN, etc. "Găselniţa" din Moldova mai arată că este posibil ca negocierile SUA-Rusia să fi ajuns la soluţia ca Moldova să fie un condominium Rusia-Occident, adică un stat sub control comun Rusia-SUA+UE. Ceea ce îndepărtează sine die Moldova de România. Probabil cam aşa ceva se pregăteşte şi Ucrainei.

0 (2 voturi)
1mike
6.06.2019, 12:53:33

Se pregatesc si ai nostri sa faca aliante cu cine nu trebuie. Barna deja discuta cu Ponta despre o asociere.

+2 (2 voturi)
zbucium ion
17.06.2019, 07:47:48

Alainta lui Kozak sau mai bine zis alianta lui Merkel si Putin pe seama TRADARII de catre UE a statelor Parteneriatului Estic. R.moldova este iarasi data pe mana Moscovei. Romania neputincioasa e un simplu spectator, care ar trebui sa se astepte si ei sa-i vin randul.

zbucium ion
17.06.2019, 17:04:00

Iata-i ajunsi la guvernare si pe ”unionistii” si ”evropenii” - cu voie de la Kozak sau chiar de la Putin. E un soi nou de ”unionisti” si ”evropeni”, descoperit, ”incrucisat”, probabil, in laboratoarele Rusiei.

Modifică Setările