Europa

articolul anterior articolul urmator

Traian Ungureanu, europarlamentar: „Reţelele teroriste au demonstrat că pot face ce vor şi unde vor“

22
22 Mar 2016 13:11:16
Autor: Iulia Roşu
Atentate la Bruxelles
Atentate la Bruxelles

Blocat momentan în Parlamentul European, Traian Ungureanu a declarat, pentru „Adevărul“, că atacurile de azi din Bruxelles au fost desfăşurate cu o semnificaţie precisă pentru a demonstra că „teroriştii pot lovi chiar în inima Europei“. Europarlamentarul precizează că atacurile nu pot fi considerate o răzbunare pentru capturarea lui Salah Abdeslam, întrucât o operaţiune de acest nivel nu poate fi planificată în doar trei zile.

Traian Ungureanu, eurparlamentar şi blogger adevarul.ro, a declarat pentru „Adevărul“ că birocraţia serviciilor de protecţie din Belgia a dus la punerea în aplicare a acestui plan terorist din Bruxelles în care cel puţin 26 de oameni şi-au pierdut viaţa şi alţi 136 au fost răniţi, conform presei belgiene. În Belgia „există 19 servicii de poliţie şi informaţii care se calcă pe picioare şi nu este de mirare că s-a ajuns aici. Serviciile de protecţie din Europa au avut o atitudine iresponsabilă faţă de reţelele din ghetourile arabe ale Bruxelles-ului“, precizează Traian Ungureanu.  

Acesta mai declară că atacurile au avut o semnificaţie precisă, prin care teroriştii au vrut să demonstreze că pot lovi în inima Europei, chiar lângă instituţiile europene. Prin staţiile de metrou afectate de explozii trec zilnic mii de oameni care lucrează în Parlamentul European. 

Teroristul Abdeslam nu mai este o miză

„Ideea conform căreia atentatele de azi au fost o răzbunare pentru arestarea lui Abdeslam e atrăgătoare, dar nu are logică. Pentru că un atac terorist multiplu este o operaţie complicată şi asta nu se poate face în trei zile, iar Abdeslam însuşi e, probabil, dispreţuit de ai lui pentru că a refuzat să se arunce în aer la Paris, s-a ascuns în Bruxelles şi, în momentul de faţă, colaborează cu poliţia, adică este un turnător. Prin urmare, nu e de crezut că Abdeslam mai este o miză. E mult mai de crezut că reţelele teroriste au vrut să arate că pot face ce vor şi unde vor şi au reuşit“, a mai spus TRU.

Unele voci care au reacţionat imediat după exploziile din Bruxelles au justificat atacurile făcând referire la criza imigranţilor din ultimul an, însă Traian Ungureanu spune că, cel mai probabil, se poate presupune că autorii atacurile sunt „terorişti din Bruxelles, dintre arabii musulmani băştinaşi sau demult aşezaţi aici“. 

Atentate teroriste în Bruxelles: efecte psihologice asupra Europei 

TRU, care se află momentan în Bruxelles, spune că aceste atentate vor cântări greu în conştiinţa populaţiei din ţările din vestul Europei, în special în Belgia, Germania şi Marea Britanie – ţara care plănuieşte ieşirea sa din UE. 

Atentate Bruxelles. Imaginile groazei, surprinse imediat după exploziile de la aeroport

 

„Climatul – care era oricum încărcat – se va încărca şi mai tare. Şi dincolo de presupuneri, balamucul creat de planul halucinant UE-Turcia va fi dublat de ce s-a întâmplat la Bruxelles. Avem, după atentatele de astăzi, presiuni, suspiciuni şi chiar resentimente enorme faţă de modul în care acţionează sistemul european, instituţiile Uniunii Europene. Ce s-a întâmplat astăzi va avea efecte psihologice formidabile asupra societăţii în Belgia, Germania – ca principală destinaţie a migranţilor – şi, mai ales, în Marea Britanie, care se pregăteşte de referendumul din 23 iunie în care se va decide rămânerea sau ieşirea din Uniunea Europeană“, a precizat europarlamentarul pentru „Adevărul“.  

 

 

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

22 Comentarii

Stefanescu Marian
22.03.2016, 13:20:29

Când îi văd pe europarlamentarii ăștia că se lamentează,mă apucă furia.Păi voi ce faceți acolo?Pentru ce luați banii?V-am trimis să ne apărați nu să vă vindeți la alții sau să vă miorlăiți.Propuneți și luptați ca Islamul să fie eliminat din Europa.Nu vedeți că suntem atacați în chiar inima Europei?Este război,luptați pentru noi că de aceea luați banii noștri.

+10 (10 voturi)
x cogito ergo sum
22.03.2016, 13:23:48

Si cum se poate elimina Islamul din Europa fara sa sara in sus cei cu creierele netede mari aparatori ai libertatilor religioase ?

+6 (8 voturi)
ionescu cristi
22.03.2016, 13:34:54

Islamul nu este o simpla religie,islamul este o alta conceptie a vietii ,un univers complet diferit cu legile lui interne fundamentale.

+6 (6 voturi)
Serban Duca
22.03.2016, 13:35:09

Guvernele vor face ceia ce se pricep: vor declara zile de doliu național și vor considera că și-au făcut datoria față de victime. Problema este că nu își fac datoria față de viitoarele victime.

+10 (10 voturi)
maryus111
22.03.2016, 13:35:12

eu cred ca asemenea atentate pot fi planuite si in 5 minute ... daca ai centurile explozive ... dimineata s.au trezit cu capsa pusa si la cafea au planuit totul : ma tu de duci acolo eu ma duc acolo tu si tu la metrou si gata ... asta a fost tot planul ... nu poate fi facut in 5 minute ??? acum sunt socati dar peste 3 zile o sa inceapa iar ca islamistii nu sunt toti lafel ... ca nu putem generaliza ... ca atentatele nu au nici o legatura cu refugiatii ... ca religia pacii nu promoveaza asa ceva ... etc etc political corect e in sangele lor poate fi schimbat doar daca aduc teroristii o bomba atomica la Bruxelles sau berlin ... pana atunci sfatul autoritatilor va fi : rezistati ... fiti tari si nu aratati teroristilor ca va este frica ... exploziilefac parte din folclorul noilor veniti si trebuie sa le respectam traditiile ...

+12 (12 voturi)

Vezi toate comentariile (22)

Modifică Setările