Europa

articolul anterior articolul urmator

Tratamentul bizar pe care îl vor primi dependenţii de droguri dintr-un oraş din Marea Britanie

4
10 Oct 2019 01:54:46
Autor: Alex Rizea
Foto HAT
Foto HAT

Autorităţile din oraşul britanic Middlesbrough au anunţat că vor aplica o strategie neobişnuită în nesfârşitul război cu drogurile.

15 dependenţi de droguri din oraşul Middlesbrough vor primi doze controlate de heroină de două ori pe zi, autorităţile sperând să reducă criminalitatea în oraş, relatează Sky News.

Programul care se numeşte Tratamentul Asistat cu Heroină (HAT) este primul de acest fel din Marea Britanie.

Scopul programului HAT este de a reduce criminalitatea, de a reduce numărul dependenţilor de droguri şi a le oferi posibilitatea recuperării. Planul programului se întinde pe 12 luni.

HAT este finanţat parţial de Poliţia Cleveland şi de comisarul Barry Coppinger, iar aproximativ 186 mii de lire au venit prin parteneri.

„Poliţiştii au eşuat. Sunt numeroase studii care arată că HAT este eficient şi rentabil. În Middlesbrough, infracţiunile produse de traficanţii şi dependenţii de droguri au produs o gaură bugetară de 800 mii lire în 2 ani. Dacă este eliminată din calcule heroina de pe străzile oraşului, dispare şi dependenţa şi nevoia de a comite infracţiuni pentru a alimenta dependenţa, dispare riscul de boli, iar traficanţii nu mai sunt finanţaţi”, a spus Barry Coppinger.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

4 Comentarii

Argon Litium
10.10.2019, 09:07:44

excelent program -------- se scot drogati de pe strazi nu mai comit infractiuni ca au doza garantata mafiotii nu mai au afacere si susrsa de finantare sa se extinda scade criminalitatea nu mai ai nevoie de aparat politienesc enorm toata lumea castiga

0 (2 voturi)
Razvan.
10.10.2019, 12:34:19

si de unde se ia heroina necesara? Se va prepara in laboratoarele politiei? Mafiotii or sa aibe mereu clienti noii Solutia ar fi sa le dea supradoze :).

-1 (1 vot)
Argon Litium
10.10.2019, 16:27:40

Razvan. costul de productie este foarte mic

+1 (1 vot)
geek-a-contra
10.10.2019, 18:51:02

forma legala se numeste diamorfina si se utilizeaza in mod curent in medicina. daca iti pui probleme pretului: producerea si distributia in mod legal costa mai putin decit producerea cine stie pe unde, transportul pe ascuns, pierderile inerente prin capturarea de catre politie, costurile cu retelele de distribuite ilegala, cotele de profit necontrolate dar imense, etc.... fara a mai lua in calcul posibilitatea reutilizarii, dupa procesarea corespunzatoare, a heroinei capturate

Modifică Setările