Europa

articolul anterior articolul urmator

Trupe speciale americane se vor afla permanent în statele din flancul estic al Alianţei Nord-Atlantice

1
11 Jun 2014 17:36:25
Autor: Viorica Marin
Trupe speciale americane vor fi dislocate în state din apropierea Rusiei
Trupe speciale americane vor fi dislocate în state din apropierea Rusiei

SUA trimit personal suplimentar pentru pregătirea forţelor speciale de pe teritoriul ţărilor din Europa de Est, care sunt membre ale NATO. După cum a informat Comandamentul european al Forţelor Armate ale SUA, acest lucru este „dictat de necesitatea de a acorda sprijin aliaţilor în urma crizei din Ucraina şi acţiunilor Rusiei”.

Pe termen lung, planurile includ desfăşurarea unor aplicaţi, iar în cadrul acestora, în ţările NATO învecinate cu Rusia, se vor afla permanent aproximativ 100 de soldaţi americani din trupele de elită. Echipe ale US Navy SEALS sau DELTA FORCE, temutele forţe speciale americane, vor lucra simultan în câteva ţări din flancul de est al NATO.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Comandamentul din Europa, Nick Sternberg, aplicaţiile comune cu aliaţii, pe teritoriul acestora, s-au desfăşurat întotdeauna, diferenţa constă în aceea că acum  prezenţa forţelor speciale de-a lungul flancului de est al NATO va fi permanentă în cadrul acestei misiuni de instruire.

Foarte bine pregătite şi dotate cu arme şi echipamente de comunicaţii de ultimă generaţie, forţele speciale sunt adesea folosite în operaţiuni de combatere a terorismului sau în misiuni de reconoştere şi diversiune. Ele se infiltrează în liniile inamice uneori cu mult înainte de a începe o operaţiune militară. Multe dintre forţele speciale ale statelor aliate din regiune au lucrat deja alături de trupele de elită americane, în Irak şi Afganistan.
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

Utilizator Adevărul
11.06.2014, 20:23:47

Comentariu considerat abuziv.

Modifică Setările