Europa

articolul anterior articolul urmator

Turcia, acuzată că „a furat” sute de ventilatoare destinate Spaniei

8
5 Apr 2020 09:10:16
Autor: Afrodita Cicovschi
Erdogan FOTO AFP
Erdogan FOTO AFP

Turcia a fost acuzată că a confiscat sute de ventilatoare şi echipamente sanitare destinate Spaniei pe fondul escaladării pandemiei coronavirusului, scrie The Independent.

Oficialii spanioli au spus că Ankara a blocat transportul ventilatoarelor pentru „tratarea propriilor pacienţi”, în ciuda faptului că autorităţile locale din Spania au plătit deja milioane de euro pentru ele.
 
 
Într-o conferinţă de presă, vineri, ministrul afacerilor externe din Spania, Arancha Gonzalez Laya, a declarat că nu a reuşit să îl convingă pe omologul său turc să elibereze ventilatoarele în următoarele zile, scrie The Independent.
 
„Turcia a impus restricţii la exportul de dispozitive medicale şi şi-a motivat decizia de nevoia de materiale medicale", a spus ea, potrivit presei spaniole.
 
Sâmbătă seara, însă, Laya a anunţat că Turcia va permite ca transportul de ventilatoare să se îndrepte spre Spania.
 
Ziarul spaniol El Mundo a informat vineri că ventilatoarele au fost fabricate în Turcia în numele unei firme spaniole care a cumpărat componentele din China.
 
Trei regiuni spaniole, Castilla-La Mancha, Navarra şi Catalonia, au cumpărat ventilatoarele. Dar înainte ca echipamentul să poată livrat, vama turcă a intervenit şi a oprit transportul.
 
Spania este una dintre cele mai afectate ţări din lume de noul coronavirus. Sâmbătă, numărul persoanelor care au murit după contractarea virusului a fost de 11.744.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

8 Comentarii

Victor Nagy
5.04.2020, 10:52:54

„ Basic instinct ” În situații limită ....omul , instinctual , apelează la primul instinct primar ....cel de supraviețuire . Onoarea , principiile morale înalte .... devin un lux ....pe care , „flămândul” nu ș-il mal permite . Prin această prismă trebuie priviți și ceilalți care au fost acuzați de ... „piraterie” .... și , la limită , înțeleși , toți . Totuși , ar fi de așteptat , ca cei ce au practicat pirateria (americani , germani .... ) să aibă minimul bun simț și să nu mai defileze obstentativ cu steagul onoarei , moralei , principiilor .... minima moralia

+3 (3 voturi)
Yilmaz
5.04.2020, 10:56:04

adevarul.ro, ca de obicei nu se dezminte. Un articol de foi bani. https://www.newsmaker.news/c/2020/04/thanks-to-turkeys-gesture-of-solidarity-in-the-struggle-with-spain-and-covidien-19.html

-1 (3 voturi)
Mesterul Ardelean
5.04.2020, 11:22:45

De ce nu a acceptat Turcia eliberarea lor de la prima cerere? Neam de ucigasi si hoti, asta sunteti!

-1 (5 voturi)
Utilizator Adevărul
5.04.2020, 12:16:06

Comentariu considerat abuziv.

Mesterul Ardelean
5.04.2020, 11:21:30

Unii care au jefuit tot ce misca pe marile si oceanele marii vin sa ii acuze pe altii ca jefuiesc terestru, asa cum au facut-o in ultimii lor 500-600 de ani de istorie!

+1 (3 voturi)

Vezi toate comentariile (8)

Modifică Setările