articolul anterior articolul urmator

Turcia îi cere Chinei să închidă taberele de detenţie după o presupusă moarte a unui muzician celebru

10
10 Feb 2019 06:32:55
Autor: George-Andrei Cristescu
Abdurehim Heyit FOTO Captură Video
Abdurehim Heyit FOTO Captură Video

10 Comentarii

Sorin Barbul
10.02.2019, 07:50:26

Cerința e normală (deși Chinei prea puțin îi va păsa de ea); dar e surprinzător că ea vine din partea unei dictaturi care are închisorile burdușite de opozanți - reali sau imaginari.

+8 (12 voturi)
IonIon Codreanu
10.02.2019, 10:21:25

Cerința este într-adevăr normală. Turcii au intervenit, deoarece este vorba de o populație de limbă turcică. Ca aspect, uigurii au ochi oblici ca și chinezii. Totuși, este foarte bine că se intervine în astfel de probleme! Asimilarea FORȚATĂ este o mare tragedie. Eu spun mereu că trebuie ”importați” indivizi ușor asimilabili, care să adopte cultura și religia locului, dar aici este vorba de vechi locuitori ai țării, care au dreptul să-ți conserve cultura și limba. Presiunile DIPLOMATICE pot avea efect pozitiv în timp, folosirea forței, a amenințărilor, înrăutățind situația. Despre Turcia și alte țări aș vrea să fac o precizare.Turcia nu este o dictatură! În Turcia există partide politice, există opoziție, dar libertățile democratice sunt LIMITATE de regimul de forță al lui Erdogan. Turcia, ca și Rusia sau Venezuela au regimuri de forță, care LIMITEAZĂ libertățile democratice, dar nu le anulează! Coreea de Nord este o dictatură. La fel au fost regimurile socialiste din Europa. Cred că este bună această nuanțare, deoarece într-un regim de forță există încă pârghii democratice care pot fi folosite și sprijinite din exterior! Să nu se înțeleagă cumva că eu sprijin regimurile de forță! Și Dragnea, prin mijloace soft impune treptat un regim de forță. (Eu fac ce vreau, PENTRU CĂ POT!)

-4 (6 voturi)
stefan andrei
10.02.2019, 10:11:36

china nu e germania, franta, belgia sau suedia. Acolo ideologia criminala musulmana e tratata asa cum trebuie.

0 (4 voturi)
IonIon Codreanu
10.02.2019, 10:27:37

Nu-i vorba de asta! China are un regim NEDEMOCRATIC, unde deciziile se iau sus, de către conducători, fără consultarea ”supușilor”. Încercarea de a asimila uigurii rapid și cu forța naște o opoziție pe măsură și acțiuni extremiste disperate. Chiar dacă uigurii semănă cu chinezii fizic, ei sunt musulmani și vorbesc o limbă turcică. Este benefic să se arate MEREU Chinei că greșește. Până la urmă, imaginea în lume interesează conducerea chineză și asta o poate face să îndulcească relațiile cu minoritatea nordică.

-4 (4 voturi)
Dream Pervertor
10.02.2019, 11:09:22

...ceva pariuri, baieti?