Europa

articolul anterior articolul urmator

Ucigaşul jurnalistei malteze Daphne Caruana Galizia şi-a mărturisit crima şi a avertizat: „Nu ne vom duce singuri la fund“

0
6 Jul 2022 08:43:31
Autor: Alin Ion
FOTO EPA-EFE
FOTO EPA-EFE

Bărbatul acuzat de detonarea maşinii-capcană care a ucis-o pe jurnalista malteză Daphne Caruana Galizia a recunoscut crima.

În plus, George Degiorgio a oferit o serie de detalii, într-un interviu acordat Reuters, cu privire la modul în a acţionat şi că în complot au fost implicate şi alte persoane, despre care va face în viitor mai multe dezvăluiri. 
 
Acesta a spus că a primit 150.000 de euro, pentru a o executa pe jurnalistă, dar că ar fi cerut 10 milioane de euro, dacă ar fi ştiut mai multe despre aceasta: „Pentru mine a fost doar o afacere. Da. Afaceri, ca de obicei! Bineînţeles că îmi pare rău“. Interviul cu asasinul jurnalistei a fost realizat în timpul cercetărilor legate de un podcast despre cazul Caruana Galizia, intitulat „Cine a ucis-o pe Daphne?”. Fratele său, Alfred, este şi el inculpat în acest caz. Crima a fost comisă în anul 2017.
 

Speră la o reducere a pedepsei

George Degiorgio a mărturisit că va pleda vinovat, dar că va colabora cu anchetatorii pentru a oferi informaţii despre alte persoane implicate în uciderea jurnalistei, în încercarea de a obţine o reducere a pedepsei. De asemenea, acesta a spus că nu sunt singurii responsabili de comiterea crimei:  „Nu ne vom duce singuri la fund!”.
 

Unul dintre cei mai bogaţi oameni de afaceri din Malta, considerat „creierul“ asasinatului

Cei doi fraţi au negat, până acum, o implicare în crimă. În anul 2020, unul dintre complici, Vince Muscat, a pledat vinovat la acuzaţiile de crimă şi a fost condamnat la o pedeapsă redusă, de 15 ani de închisoare, în schimbul mărturiei despre acest caz şi despre alte câteva infracţiuni. 
 
„Creierul“ operaţiunii de asasinare a jurnalistei a fost indicat de către un intermediar, şoferul de taxi Melvin Theuma, drept Yorgen Fenech, unul dintre cei mai bogaţi oameni de afaceri din Malta. Theuma a declarat că a aranjat crima cu fraţii Degiorgio în numele lui Fenech, dar că nu a dezvăluit identitatea omului de afaceri.

Avocatul acestuia, Gianluca Caruana Curran, a declarat că Fenech intenţionează să demonstreze în instanţă că nu a ordonat comiterea crimei şi că nici nu a plătit. 
 
Vă recomandăm să citiţi şi 
 
Zelenski: Nu trebuie să căutaţi o logică în acţiunile teroriştilor. Armata rusă nu ia pauze
 
Letonia va reintroduce obligativitatea serviciului militar

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările