Europa

articolul anterior articolul urmator

Ucraina anunţă cel mai mare schimb de prizonieri cu Rusia, printre care şi apărători ai oţelăriei Azovstal din Mariupol

1
29 Jun 2022 19:04:01
Autor: News.ro
FOTO Shutterstock
FOTO Shutterstock

Ucraina a anunţat, miercuri, că a realizat cel mai mare schimb de prizonieri cu Rusia, fiind vorba de 144 de soldaţi, inclusiv 95 de ”apărători ai Azovstalului”, oţelăria din Mariupol (sud-est), care apăraseră acest oraş-port asediat de armata rusă timp de câteva săptămâni înainte de a se preda, relatează AFP.

„Acesta este cel mai mare schimb (cu Moscova) de la începutul invaziei ruse”, a anunţat direcţia principală de informaţii, de pe lângă Ministerul ucrainean al Apărării, pe contul de Telegram, fără a oferi mai multe detalii despre locul şi data operaţiunii.
 
„Printre aceştia se numără 43 de militari din Regimentul Azov”, o unitate integrată de câţiva ani în armata ucraineană, dar pe care Moscova o descrie drept ”nazistă”, a adăugat serviciul de informaţii ucrainean.
 
Au fost schimbaţi cu alţi 52 de militari care se aflau în oţelăria Azovstal din Mariupol la momentul asaltului rusesc.
 
„Majoritatea” prizonierilor schimbaţi „sunt răniţi grav”, „de gloanţe sau schije”, dar suferă şi de „arsuri, fracturi”, potrivit aceleiaşi surse.
 
„Toţi primesc tratament - medical şi psihologic”, a mai menţionat direcţia principală de informaţii a Ucrainei, care a anunţat marţi eliberarea a 17 prizonieri în cadrul unui alt schimb cu Rusia.
 
Kievul şi Moscova au efectuat mai multe schimburi de prizonieri de la începutul invaziei ruse a pe 24 februarie.
 
Cel mai recent anunţat oficial înainte de aceste două schimburi a avut loc la începutul lunii mai şi a implicat 41 de ucraineni. Cele două ţări au schimbat, de asemenea, cadavrele soldaţilor ucişi la mijlocul lunii iunie, ceea ce a permis Ucrainei să recupereze rămăşiţele a 64 de apărători ai oţelăriei Azovstal din Mariupol.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

Ioan Rotaru
29.06.2022, 19:41:25

„Printre aceştia se numără 43 de militari din Regimentul Azov”, o unitate integrată de câţiva ani în armata ucraineană, dar pe care Moscova o descrie drept ”nazistă”, a adăugat serviciul de informaţii ucrainean. Cam greu de crezut . Dar daca stirea o confirma mot a mot si rusii , atunci , numai atunci , o sa cred .

-11 (11 voturi)
Modifică Setările