Europa

articolul anterior articolul urmator

Ucraina. Cea mai mare bancă, din nou în centrul unei anchete de poliţie

0
12 Sep 2019 12:54:57
Autor: Viorica Marin

Poliţia ucraineană a întreprins un raid la cea mai mare bancă a ţării, „Privatbank”, ca parte a unei investigaţii. Banca a fost naţionalizată în 2016 cu sprijin din partea Fondului Monetar Internaţional din cauza riscurilor reprezentate de acordarea de împrumuturi neperformante.

Statul a alocat aproape 6 miliarde de dolari băncii, pentru a evita falimentul ei şi autorităţile ucrainene au declanşat acţiuni în justiţie – atât în Ucraina cât şi în străinătate – pentru recuperarea banilor ce ar fi fost furaţi prin operaţiuni bancare ilegale şi spălare de bani. Actiunile poliţiei ucrainene au loc chiar în ziua în care la Kiev a sosit o nouă misiune a FMI.
 
În decembrie 2016, guvernul de la Kiev a anunţat naţionalizarea celei mai mari bănci comerciale din ţară, PrivatBank, controlată de miliardarii Igor Kolomoiski, apropieat al preşedintelui Volodimir Zelenski,  şi Ghennadi Bogoliubov, care ocupau locurile doi şi trei în ultimul clasament al celor mai bogaţi oameni de afaceri din Ucraina, alcătuit de revista Forbes.
 
PrivatBank a început să aibă probleme financiare, după ce a oferit credite neperformante.
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii